"Tajna glasačke kutije" za mlade

BEOGRAD, 16. januar 2007. (FoNet) - Psiholog Žarko Trebješanin ocenio je danas da je u Srbiji više od polovine mladih nezainteresovano za izbore, jer rezonuju da su svi političari isti, misle samo na sebe i nema svrhe pomagati im da dođu na vlast.

"Greška u takvom rezonu je u tome što apstinencijom od izbora mladi neće kazniti one koji su zaista krivi za stanje u kome se nalazi čitavo društvo, pa i omladina", rekao je Trebješanin na promociji brošure "Tajna glasačke kutije" namenjene mladim biračima koji su upravo stekli pravo glasa.

Direktor Beogradskog fonda za političku izuzenost Sonja Liht smatra da većina mladih ima problem da shvati da je na izborima 21. januara, kao i na svakim drugim izborima, reč o njihovoj budućnosti.

"Pitanje svih pitanja je kuda će Srbija krenuti posle 21.januara. Odgovor na to pitanje zavisi, pre svega, od mladih ljudi koji su budućnost i potencijal ove zemlje", rekla je Liht.

Ona je podsetila da su glasači 24. septembra 2000. godine "promenili mapu i budućnost Srbije".

Tekstove u brošuri, koji na prijemčiv i jasan način pružaju razloge za izlazak na izbore, pisali su Žarko Trebješanin, Lazar Marićević, Slobodan Marković kao i studenti fakulteta u Srbiji.

U knjižici se nalaze i pozivi mladima da izađu na izbore, koje su uputili vaterpolista Danilo Ikodinović i glumac Nikola Đuričko.

Brošura "Tajna glasačke kutije" biće poslata na adrese 10.000 mladih u Subotici, Zaječaru, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, Preševu, Prokuplju, Užicu, Novom Sadu i Beogradu.

 

Pogledajte još