7 namirnica koje če vam pojačati imunitet

Iako ponekada ne možete da izbegnete grip ili prehladu uvek možete da se postarate da vam imuni sistem bude na visini zadatka. A za to uopšte nije potrebno da menjate svoju rutinu, jednostavno ubacite ove namirnice u svoju ishranu i vaše telo će vam biti zahvalno.

1. Probiotici. Ispostavlja se da su bakterijske kulture u jogurtu i drugim fermentiranim namirnicama najbolja odbrana protiv bolesti koje napadaju vaš digestivni trakt.

2. Ulje origana. Ovo jednostavno ulje će vam pomoći da očistite svoj želudac tako što će eliminisati nepoželjne bakterije.

3. Ovas i ječam. Nije baš prva stvar koja će vam pasti na pamet, zar ne? Ipak, ove žitarice su pune vlakana i antioksidanasa. Ovsena kaša za doručak može mnogo da pomogne vašem organizmu.

4. Zeljaste biljke. Pune su svega što nam je potrebno. Takođe pomažu i vašoj jetri da prečisti neželjene toksine iz tela.

5. Beli luk. Većina nas stavlja malo belog luka da doda aromu jelima. A ova čudotvorna namirnica je sjajna u pripremi vašeg organizma za borbu protiv prehlade.


6. Čaj
. Jednostavno. Iskreno. Lekovitost čaja nije samo mit, amino kiseline koje se nalaze u zelenom i crnom čaju daju vašem imunom sistemu dosta podrške.


7.Avokado.
Jedna od potcenjenih namirnica u Srbiji, ipak, pored ukusa avokado je sjajan za vaš imuni sistem i pomaže proizvodnju epinefrina. Takođe je prepun amino kiselina i antioksidanasa tako da ne možete pogrešiti kada je u pitanju avokado.

Nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.