7 namirnica koje če vam pojačati imunitet

Iako ponekada ne možete da izbegnete grip ili prehladu uvek možete da se postarate da vam imuni sistem bude na visini zadatka. A za to uopšte nije potrebno da menjate svoju rutinu, jednostavno ubacite ove namirnice u svoju ishranu i vaše telo će vam biti zahvalno.

1. Probiotici. Ispostavlja se da su bakterijske kulture u jogurtu i drugim fermentiranim namirnicama najbolja odbrana protiv bolesti koje napadaju vaš digestivni trakt.

(old_image)

2. Ulje origana. Ovo jednostavno ulje će vam pomoći da očistite svoj želudac tako što će eliminisati nepoželjne bakterije.

(old_image)

3. Ovas i ječam. Nije baš prva stvar koja će vam pasti na pamet, zar ne? Ipak, ove žitarice su pune vlakana i antioksidanasa. Ovsena kaša za doručak može mnogo da pomogne vašem organizmu.

(old_image)

4. Zeljaste biljke. Pune su svega što nam je potrebno. Takođe pomažu i vašoj jetri da prečisti neželjene toksine iz tela.

(old_image)

5. Beli luk. Većina nas stavlja malo belog luka da doda aromu jelima. A ova čudotvorna namirnica je sjajna u pripremi vašeg organizma za borbu protiv prehlade.

(old_image)


6. Čaj
. Jednostavno. Iskreno. Lekovitost čaja nije samo mit, amino kiseline koje se nalaze u zelenom i crnom čaju daju vašem imunom sistemu dosta podrške.

(old_image)


7.Avokado.
Jedna od potcenjenih namirnica u Srbiji, ipak, pored ukusa avokado je sjajan za vaš imuni sistem i pomaže proizvodnju epinefrina. Takođe je prepun amino kiselina i antioksidanasa tako da ne možete pogrešiti kada je u pitanju avokado.

Nadlanu

Pogledajte još