Zvezda sa Dragićevićem traži prvu pobedu

BEOGRAD, 16. oktobra 2009. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde, pojačani kapitenom Tadijom Dragićevićem, dočekuju Zagreb sa željom da zabeleže prvu pobedu u novoj sezoni Jadranske lige, posle dva početna poraza.

"Ovo nam je prva utakmica pred domaćom publikom, posle dva uzastopna poraza. Imamo izuzetan motiv i izuzetnu želju da pobedimo. Imamo standardnih problema sa sastavom i neuigranošću, ali želimo da uzmemo prvu pobedu", rekao je trener Aco Petrović novinarima u Beogradu.

Zvezda je počela porazima i u gostima od Budućnosti i FMP-a, dok je Zagreb pobedio u prva dva meča sezone.

"Sezona je počela sa mnogo iznenađenja. Zagreb je izuzetno iskusna ekipa, koja ima perspektivne igrače. Godinama nisu menjali tim, samo su doveli pojačanja. Finansijski su stabilni, imaju dobru organizaciju. Biće jako teško", rekao je Petrović.

Zvezda najviše problema ima sa povredama, ali su Dragićević, Marko Kešelj, Boris Bakić i Nemanja Bjelica počeli da treniraju i mogli bi da zaigraju sutra.

"Posle dva poraza, dolazi nam ekipa sa dve pobede. Niko ne očekuje laku utakmicu, biće mnogo teško, ali moramo da dobijemo kako znamo i umemo", rekao je Dragićević.

Kapiten je rekao da se oseća dobro i da je spreman za utakmicu.

"Imao sam povredu ruke, tako da sam mogao da treniram. Radio sam kondiciju dva puta dnevno po posebnom programu, išao sam u teretanu i dobro se osećam", rekao je Dragićević.

Utakmica u hali Pionir počinje u 19.00, a cene ulaznica se nisu menjale od prošle sezone i iznose 300 i 500 dinara. Sutra će moći da se kupe i sezonske karte.

Pogledajte još