NOVI SAD: Nepokretnu majku sin tukao do smrti

Zorica Jovanović (70) pronađena je mrtva u stanu u Novom Sadu u Bulevaru Jovana Dučića 27, koji je delila sa svojim sinom.

Starica je na telu imala vidljive podlive, zbog čega policija sumnja da je pretučena. Njenu smrt je prijavio upravo sin, koji je policiji izjavio da je majku zatekao mrtvu.

- Josip je živeo sam sa majkom i vodio je računa o njoj. Ima sestru bliznakinju koja živi u Hrvatskoj. Još uvek ne mogu da verujem da joj je naudio, jer ga poznajem kao mirnog čoveka koji je svakodnevno pomagao majci - priča njihova prva komšinica.

- Do pre nekoliko godina iz njihovog stana čule su se česte svađe, ali otkako je Jovanka imala moždani udar, sve je prestalo. Josip je radio u štampariji u trećoj smeni, a preko dana se brinuo o majci, kuvao ručak... U tome mu je pomagala jedna žena iz kućne nege, ali većinu stvari je sam radio - priča komšinica.

Prema njenim rečima, Zorica je bila teško bolesna. Pored psihičkih problema koje je godinama imala, doživela je i moždani udar, usled kog je ostala jedva pokretna.

Ona kaže da je Josip bio miran i uzoran komšija, ali da je imao jako težak život. Sve je još teže postalo kada se i sam razboleo.

- Pronađen mu je melanom, koji je već dva puta operisao, ali se uvek vraćao. Znam da je rekao da mu se rak ponovo vratio i da uskoro mora da ide i na treću operaciju - kaže sagovornica „Blica“.

Josip je osumnjičen da je majku fizički maltretirao, a da su joj modrice koje su joj pronađene na telu nastale od udaraca. Telo nesrećne žene je preneto na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu gde će se obdukcijom utvrditi tačan uzrok smrti.

Izvor: Blic

Pogledajte još