Devojčicu oteli da bi je prodali, a ne zbog DNK?

Mašu oteli da bi je prodali, a ne zbog DNK?Foto: MUP Iz krivične evidencije koja je preko Interpola upućena Srbiji vidi se da su Sandrin Goren (50) i njenog supruga Mišel Sebastijan (46) francuski sudovi osuđivali zbog krađa i uništenja tuđih stvari, piše "Blic".

Treća osumnjičena Kristel Eje, Sandrina ćerka, nije kažnjavanja.

Oni su policiji ispričali da su dvogodišnju Mašu oteli zbog sudskog postupka za starateljstvo deteta Kristel Eje.

Tu priču je u Tužilaštvu za organizovani kriminal ponovila Sandrin Goren, dok su se njen suprug i ćerka branili ćutanjem.

"Hteli smo da pomognemo mojoj ćerki Kristel da zadrži svoje dete. Devojčicu smo uzeli zbog DNK analize, da bi se pokazalo da suprug moje ćerke nije otac deteta. Nameravali smo da posle toga dete vratimo u Srbiju", izjavila je Sandrin Goren.

Međutim, u Tužilaštvu i policiji sumnjaju u tačnost te priče i ostavljaju mogućnost da je akcija pripremljena unapred. "Moguće je da su ovu priču smislili unapred i da ih je neko angažovao da otmu dete za novac", sumnjaju srpski istražitelji.

Analiza krvi male Maše urađena je na Vojno-medicinskoj akademiji. Nije utvrđeno da je dete bilo drogirano ili omamljeno nekim lekovima.

Prema krivičnoj prijavi, otmičari su 13. marta u Beogradu oteli Mašu iz ruku njene majke.

Advokat Gordana Čekić, koja brani Mišela Sebastijana, kaže da sa klijentom treba da se dogovori kakvu odbranu želi da iznese, jer se branio ćutanjem.

"U dogovoru sa njim neću uložiti žalbu na pritvor jer postoji opasnost da bi bio ugrožen ako bismo ga pustili, jer je javnost u Srbiji uznemirena. Terete se kao organizovana grupa", rekla je Čekić za "Blic".

Izvor: Blic

Pogledajte još