Noć u Beogradu: U tri saobraćajna udesa povređeno šest osoba

- Reč je o ženskoj osobi, od oko 19 godina. Ona je zadobila tupe povrede glave, a sumnja se i na potres mozga. Zadobila je prelom kostiju nosa zbog čega je imala krvarenje iz nosa. Kratkotrajno je gubila svest i ne rekonstruiše događaje u potpunosti. Pod sumnjom da ima potres mozga prevezena je u Urgentni centar - kazala je Macura.

Ona je navela da su u udesu na Ibarskoj magistrali, oko 22.30, povređeni dečaci od 16 i 12 godina. Macura je dodala da je kod obojice reč o istezanju vrata, kao i da nisu gubili svest, a prevezeni su u Urgentni centar.

Dve lekarske ekipe bile su upućene i na autoput ka Zagrebu kod "Grmeča" gde se oko 19.50 dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su tri osobe lakše povređene.

- Muškarac star oko 58 godina, zadobio je istezanje slabinskog-sedalnog dela leđa, a žena stara oko 52 i muškarac star oko 48 povredu grudnog koša, a prevezeni su u Urgentni centar - navela je Macura.

Macura je rekla da je broj intervencija Hitne pomoći bio povećan tokom noći i da su se javljale sve vrste hroničnih bolesnika.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 124 intervencije od kojih 18 na javnim mestima, precizirala doktorka.

Portparol Hitne pomoći je savetovala umerenost u fizičkim aktivnostima, adekvatno oblačenje i uzimanje tečnosti i povrća.

Izvor: blic

Pogledajte još