POKOLJ: Najmanje 21 osoba poginula

Premijer Tunisa je izjavio da postoji mogućnost da su dva ili tri napadača još na slobodi, prenosi AP. Akcija policije je završena, a tokom nje je život izgubio jedan policajac, javlja BBC. Svi turisti su evakuisani iz muzeja, prenosi agencija Frans pres.

Ambasador Srbije je rekao da među otetim i ubijenim turistima nema državljana Srbije. Prema prvim izveštajima, napadači u vojnim uniformama su uleteli u zgradu i otvorili vatru ka turistima, a prema nepotvrđenim informacijama, ubijeni su turisti iz Italije, Španije, Engleske i Francuske. Muzej se nalazi u blizini parlamenta, koji je u međuvremenu evakuisan, a kompleks su okružile snage bezbednosti. Na društvenim mrežama su objavljene i fotografije čija geolokacija pokazuje da su načinjene u zgradi jednog od najvećih arheoloških muzeja u Africi, ali njihova autentičnost još nije potvrđena.

Zgrada parlamenta, u kojoj je u trenutku napada trajalo zasedanje, evakuisana je, a kompleks su opkolile jake policijske snage. Kako je navedeno, napad se tretira kao teroristički akt, a britanske vlasti su već saopštile da se angažuju "oko situacije u Tunisu" zbog informacija da su ubijeni njihovi državljani.

Muzej Bardo je jedna od najposećenijih turističkih destinacija u prestonici Tunisa.

Izvor: B92

Pogledajte još