Kako da operete kosu BEZ korišćenja šampona

Normalno je da naše teme (skalp) luči prirodne masnoće, tako se i brani od raznoraznih infekcija i dopušta temenu glave da diše. Mnogi šamponi isušuju skalp i tako dovode do prekomernog lučenja masnoće. Vašoj koži glave su potrebna ta prirodna ulja,a šamponi nam potpuno dehidriraju koren dlake.

Zbog toga svi koristimo balzam za kosu, ne bi li malo omekšali kosu. Na kraju vam se najverovatnije kosa naelektriše i ne možete da je oblikujete kako treba.
I tako sve u krug...

Probajte 2 nedelje da uradite detoks kose i kože glave, pa ćete se uveriti i sami. Perite kosu bez korišćenja štetnih hemikalija koje sadrži šampon.

Potrebni sastojci su:
1. jabukovo sirće
2. soda bikarbona
3. voda

Priprema:

Spremite dve posudice u kojima ćete odlagati svoje sastojke;
predlažemo vam sprej bočicu i plastičnu teglicu u kojoj ćete čuvati sodu bikarbonu (bolje je čuvati je u kutijici nego u kesici, kako biste sprečili da vam se "uvuče" vlaga iz kupatila u proizvod)

(old_image)

Upotreba šampona:

1. DOBRO pokvasite kosu
2. sipajte kašiku sode bikarbone u šaku; vaša šaka bi već trebalo da bude mokra kako bi soda počela da se rastvara u njoj
3. umasirajte sodu u skalp, TEMELJNO! Pobrinite se da da masirate najviše na korenu kose, jer se tu gomila najviše ulja.
4. ostavite da odstoji oko 2 minuta.
5. trebalo bi da dobijete osećaj klizavosti na svojim vlasima kose, ako ne osetite ostavite da odstoji još malo
6. sledeći korak je: jabukovo sirće sa vodom. Zapamtite da ne smete NIKADA da pomešate sodu sa sirćetom - nastaće erupcija!
Pomešajte dve kašike sirćeta na čašu vode.
7. Ovde je bitno da kada prskate kosu - prskate po dužini dlake. Ovo vam nije potrebno na korenu kose.
8. Ponovo isperite što temeljnije moguće

Nemojte brinuti da ćete mirisati na sirće, ono će ispariti nakom 10 minuta.
Takođe, ne treba odmah da se obeshrabrite ako se vaša kosa i dalje bude mastila; dajte joj malo vremena, pošto je već dugo tretirana šamponima, pa joj je potrebno malo više vremena da se oporavi (imajte na umu da je svačija kosa drugačija)

Ovaj miks ne šteti farbanoj kosi, kao ni tankoj i suvoj.

Probajte ovu metodu, ne može vam škoditi!

mogujatosama/nadlanu

Pogledajte još