Nove žrtve zime u Srednjoj Evropi

PRAG/VARŠAVA, 16. oktobra 2009. (Beta) - Preuranjena zima i nevreme koji poslednja tri dana muče celu srednju Evropu, u Češkoj su do sada odneli jedan ljudski život, a u Poljskoj pet, dok za jednim Poljakom u Tatrama spasioci tragaju već drugi dan.

Prva žrtva prevremene zime, sa mećavama i olujnim vetrom, u Češkoj je jedan praški beskućnik koji je pijan zaspao po ciči zimi ispod jednog od mostova češke prestonice, a policija ga je u petak pronašla mrtvog.

U Poljskoj su u četvrtak nađena smrznuta tela trojice žitelja planinskih sela u Tatrama, u oblasti oko zimskog centra Zakopane, a nevreme i smrt su ih uhvatili nadomak kuća.

Četvrti poginuli, takođe u Tatrama, pošao je sa susedom u šumu po drva, a nađen je mrtav, smrznut na traktoru, dok za susedom policija i spasioci tragaju već dva dana, ali u petak popodne su morali da prekinu akciju zbog previsokih nanosa snega.

Peta, poslednja žrtva udara hladnoće u Poljskoj je muškarac čije je mrtvo telo policija našla u petak u jednom jendeku, kada se voda povukla sa Novakovskog ostrva odakle su spasioci zbog poplave prethodnog dana morali da evakuišu 200 porodica.

Pogledajte još