Radnički u Sarajevu doživeo prvi poraz

BEOGRAD, 16. oktobra 2009. (Beta) - Košarkaši Radničkog iz Kragujevca izgubili su u Sarajevu od domaće Bosne sa 67:75 (19:20, 14:22, 20:20 14:13) i u trećem kolu Jadranske lige pretrpeli prvi poraz u debitanskoj sezoni u regionalnom takmičenju.

Domaći su utakmicu prelomili u drugoj četvrtini u kojoj su bili bolji sa osam poena i tu prednost održavali do kraja meča.

Radnički je u trećoj četvrtini nekoliko puta uspeo da priđe na četiri poena zaostatka, jednom i na svega tri, ali su košarkaši Bosne taj napad odbili sa tri trojke u nizu.

Najzaslužniji za prvu pobedu Bosne bio je Suad Šehović koji je ubacio pet trojki i postigao ukupno 26 poena. Zlatko Jovanović je dodao 16 poena, Seid Hajrić 11, a Ivan Ivanović 10, ali uz čak 15 skokova.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Mladen Pantić sa 23 poena. Marko Brkić je postigao 15, uz osam skokova, a Aleksij Kotiševski i 19-godišnji Filip Šepa po 10.

Preostale utakmice trećeg kola igraće se za vikend. Branilac trofeja Partizan gostovaće Heliosu, Crvena zvezda će dočekati Zagreb, FMP će putovati na megdan Ciboni, dok će Hemofarm biti domaćin Širokom.

Pogledajte još