Počuča uhapšen, pripremao atentat

Počuča bi, ukoliko se pojavi u Srbiji, mogao da odgovara i na osnovu dopuna Krivičnog zakona, koji je usvojen 10. oktobra prošle godine, a koji predviđa kaznu od šest meseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine, Blic.

Njega su navodno uhapsili pripadnici novih, proruskih snaga, bezbedonosne agencije DNR, navodi Berić.

Prema nezvaničnim informacijama koje je objavio dobrovoljac Dejan Berić, optužnica ga tereti za pripremu atentata i diverzantskih akcija, a optužen je i za pripremu ubistva dvojice srpskih državljana.

Pored Počuče, uhapšen je i Vlado Stanić za kojeg se smatra da je Počučin saučesnik, kako piše Dejan Berić na svojoj Fejsbuk stranici.

Za njim je krajem novembra 2014. godine raspisana poternica, jer se nije pojavio na suđenju za krivično delo ugrožavanja sigurnosti, zbog poziva na prebijanje "Žena u crnom" upućenog preko Fejsbuka.

Naime, preko Fejsbuk profila marta prošle godine pozvao je navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu Republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Pogledajte još