Počuča "uhapšen" jer je planirao ubistvo u Donjecku

Informaciju o navodnom hapšenju proverava i srpska policija. Ali ne isključuje se mogućnost da se iza svega krije i obračun dve grupe Srba - dobrovoljaca iz prvih dana građanskog rata i onih koji su nedavno došli u Donjeck.

U međuvremenu, dok se čeka zvanična potvrda o hapšenju Počuče, jedino se oglasio Berić.

On navodi da je upravo on i bio meta planiranog ubistva, i to po naređenju izvesnog Gorana Ranisavljevića Gerovca, bivšeg pripadnika SDG Željka Ražnatovića Arkana.

Berić tvrdi da su pripadnici proruske bezbedonosne agencije DNR sa Počučom uhapsili i Vladu Stanića iz Šajkaša.

Počuča i Stanić se navodno terete za pripremu atentata i diverzantskih akcija i za pripremu ubistva dvojice srpskih državljana.

Čuli smo pre nekoliko dana da je uhapšen, ali ta informacija je možda i namerno podmetnuta, kaže Stanićev stric Radivoj.

Berić je na FB objavio i fotografije Stanića i Počuće posle hapšenja uz potpis:
”Dvojica šmokljana koja su krenuli da prospu srpsku krv.”

Ali na fotografijama se vidi Počuča koji pokušava da obuzda osmeh.

Njegov „saučesnik“ Stanić nije ni vezan lisicama, dok je u pozadini čovek koji sedi prekrštenih nogu sa cigaretom u ruci.

Pritom, fotografije su nastale u privatnom stanu, ni nalik pritvoru.

Počuča je u Ukrajinu otišao nakon incidenta iz marta 2014, kada je preko Fejsbuk profila pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da “ne troše pesnice između sebe”, već da se udruže i pretuku “Žene u crnom”, koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

(old_image)

Zbog ove poruke protiv Počuče, tada portparola PTJ, pokrenut je krivični postupak, ali je pobegao u Ukrajinu, odakle se često javljao postovima i fotografijama na FB. Zbog neodazivanja na pozive srpskog suda, za njim je u novembru 2014. raspisana poternica.

Počuča bi zbog angažovanja u ratu mogao da bude kažnjen zatvorom i do 10 godina.

Na ratište zbog dugova
Dejan Berić (40) je iz Putinaca, gde je do pre dve godine imao firmu za proizvodnju PVC stolarije. Zbog dugova otpustio je radnike i otisnuo se u Soči i Adler. Pre godinu dana kao dobrovoljac otišao je na ratište u Donjeck, gde se iskazao kao snajperista. Odlikovan je najvećim priznanjima Novorusije.

Izvor: Blic

Pogledajte još