LIKOVNI KONKURS: Promeni klimatske promene, sačuvaj planetu!

U okviru inicijative Sat za našu planetu 2015, WWF-Svetski fond za prirodu poziva učenike osnovnih škola da i ove godine učestvuju u likovnom konkursu „Promeni klimatske promene, sačuvaj planetu“. Ove godine, konkurs i izložba će se odvijati putem fejsbuk stranice WWF-Svetskog fonda za prirodu u Srbiji.

“WWF dosta radi na polju edukacije kako bi mladi ljudi postali aktivni građani koji izražavaju svoje mišljenje u javnosti i motivišu druge da doprinesu u zaštiti planete. Izuzetno nas inspiriše, što grupa mladih ljudi, koji se na kreativan način bave ovom temom postaje sve veća iz godine u godinu i to nam daje nadu da ovu planetu ostavljamo u dobrim rukama”, izjavila je Aleksandra Stamenković iz WWF-Svetskog fonda za prirodu.

Kao i prethodnih godina, cilj konkursa je da učenici kroz likovni način izražavanja odgovore na pitanje šta je to što bi oni uradili da sačuvaju planetu od klimatksih promena i naslikaju radove na tu temu.

(old_image)

Radovi se mogu slati u digitalnom (jpg) formatu na adresu svetskifondzaprirodu@gmail.com do 5. aprila 2015. Radovi koji uđu uži krug će 6. aprila biti postavljeni u galeriju na fejsbuk stranici www.facebook.com/wwfserbia gde će za njih moći da se glasa. Glasanje za najbolji rad će se odvijati u periodu od 6. do 15. aprila, a tri rada sa najviše lajkova će biti i nagrađeni. Prilikom slanja rada, obavezno u mailu navesti ime i prezime, mesto, razred, ime škole, kao i broj telefona.

Centralne manifestacije u okviru akcije „Sat za našu planetu“ biće održane u subotu 28. marta 2015. godine, od 20.30 časova do 21:30, na Trgu Republike u Beogradu, Trgu slobode u Novom Sadu i u Nišu na Niškom keju. U Beogradu će ovom prilikom na Trgu Republike biti organizovana izložba u mraku pod nazivom „Isključi svetlo, osvetli problem“, a nastupaće i dečji hor „Kolibri“. Posetioci će, moći da pogledaju izložbu u mraku, zapravo okretanjem pedala na stacionarnim biciklima “osvetliće problem” i videti panele na kojima su prikazani problemi uzrokovani klimatskim promenama

Partneri na projektu su agencija Leo Burnett Beograd i Coca-Cola sistem Srbija. Akciju je ove godine podržalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Gradska uprava Grada Beograda, Gradska uprava Grada Novog Sada, Stalna konferencija gradova i opština, RTS, Delhaize Srbija, kao i druge brojne organizacije civilnog društva, kompanije, škole i pojedinci.

Pogledajte još