KO JE uhapšeni snajperista iz Petrovaradina

Osumnjičeni će biti saslušan, a biće obavljeno veštačenje oružja i uzeta parafinska rukavica.

Miloš M. je živeo na Bukovačkom putu 47 nedaleko od poslednje kuće koja se našla na meti. Policija je potvrdila da je privela osumnjičenog i u saopštenju navela da je, prilikom pretresa kuće koju koristi osumnjičeni, pronađena automatska puška, pištolj "tetejac", dve bombe, municija različitog kalibra, detonatorska kapisla i sporogoreći štapin.

Podsetimo, od prošlog četvrtka ukupno je izrešetano pet kuća i dva automobila. Iako su meci završavali i u sobama, srećom, niko nije povređen. Poslednji incident se dogodio u utorak oko 23 časa kada je ispaljeno više hitaca, najverovatnije iz automatske puške na porodičnu kuću na Bukovačkom putu. U vreme te pucnjave u kući je bila žena sa ćerkom. Na sreću meci iako su proši kroz prozor i neposredno pored žene nisu je pogodili. Prethodnih noći u sremskom delu grada dežurale su brojne patrole policije, kao i Žandarmerije. Policija će protiv osumnjičenog podneti prijavu za izazivanje opšte opasnosti.

Posle hapšenja jedna žena iz grupe meštana koja je pratila šta se događa osumnjčenom je uputila niz uvreda tvrdeći da je mogao da ubije njene roditelje i familiju. Kako navodi Tanjug, na to su reagovali roditelji uhapšenog koji su toj ženi i meštaninu Borislavu Maksiću, na čiju kuću je preksinoć ispaljeno više hitaca, odgovorili da njihovi sinovi nisu pucali ni na koga.

- Neko je prijavio policiji da moji sinovi pucaju po Bukovičkom putu, ...to nije istina , Maksa (Borislav Maksić) ih je optužio da su pucali na njegovu kuću - rekao je novinarima otac Vlado Marić.

Upitan odakle oružje koje je pronađeno u kući, Marić je rekao da je "jedan sin služio u 63. padobranskoj brigadi, da ga je zadužio na služenju vojnog roka i da svi znaju da su pripadnici te jedinice nosili oružje sa sobom kako bi ga imali kada budu pozvani".

Nešto pre izvođenja osumnjičenog, Maksimović, čija kuće je pre dve večeri pogođena više puta, rekao je novinarima da je prijavio uhapšenog mladića. Maksimović je rekao "da uhapšenog mladića nije poznavao iako su u komšiliku 13 godina".
- Momka nisam ni primećivao, a onda, poslednja dva dana više od deset puta je prolazio pored moje kuće što mi je bilo sumnjivo - rekao je on.
Prema njegovim rečima, u razgovoru sa zetom koji ima firmu saznao je da je osumnjičeni radio pre godinu dana u istom preduzeću, ali da je dobio otkaz.
- Kada sam to saznao moje sumnje su se pojačale i sve sam to prijavio policiji - rekao je Maksimović i zahvalio se policiji na brzoj reakciji.

Novinarske ekipe videle su kako policija iz kuće Marića iznosi dva vojnička ranca i dve papirane kese

Nadlanu / izvor: 021

Pogledajte još