Bend Zaa snimio spot za pesmu "Slide baby"

U svetu neumesne pornografije, ZAA spotom za “Slide Baby” stvara ambijent istančane erotike koja golica maštu, sa idejom da odslika kompleksnost ljubavnog odnosa. Crossover koji se temelji na reggae i jazz muzici je ambijent uz koji se klizi kroz ovu pesmu. “Slide Baby” je album “What About” u malom, jer odražava muzički pravac u kome se ZAA kreće.

Režiju spota potpisuje Iva Pavlović, asistent režije je Ivan Grbin, direktor fotografije Lazar Bogdanović, dok je za rasvetu bio zadužen Pavilux. Spot je sniman u beograskom klubu “Underworld”.

Ispod površine tj. u samom tekstu pesme se otkriva sva dubina i kompleksnost ljubavnog odnosa dvoje ljudi. Opuštenost, poverenje, sigurnost, spremnost na oproštaj i strast su ploče na putu ka savršenom činu tj. erotskoj ekstazi. Ljubavni čin nije puko fizički (kako nam se danas predstavlja), već duhovna igra koja oponaša iskon (stvaranje sveta). S one strane vidljivog i materijalnog stvari su savršene. Prozor u taj svet je ljubav, večna kao i sam život iz koje nastaje”, opisuje Tomislav Ilić, basista benda ZAA.

Rediteljka Iva Pavlović o svojoj inspiraciji za spot i zanimljivostima sa snimanja kaže: “Znate onaj čuveni vic o receptu za tortu koji glasi ‘ukradeš tri jaja, pozajmiš pleh, itd’. E sada, jaja smo imali, klub ‘Underworld’ nam je pozajmio svoj prostor koji se odlično uklopio u tu vintidž priču, i čak su dozvolili Ivanu da odigra 'sudoku' sa nameštajem. “Slide Baby” ima taj retro zvuk i nekako je bila prava prilika da video to proprati i zanimljivo je videti članove benda u tom nekom ‘harlem time mashine’ izdanju. Verovatno bismo snimili mnogo više i spot bi izgledao drugačije da pola benda nije zaspalo na snimanju jer su pre toga radili dve vezane svirke. Tom prilikom moram da pohvalim Jocu što je ostao budan do samog kraja, Lazara koji je snimao, i ipak uspeo da ne zaspi, ali i Sanju koja je bila srećna što nije vezana kao u prošlom spotu i što sam joj dozvolila da gleda u kameru iako je postojala mogućnost da sprži čip. Kruševačke magije se treba čuvati!”

Kako izgleda novi spot benda ZAA za pesmu “Slide Baby”, koji dočarava pravu, iskonsku ljubav, saznajte u ponedeljak u 20 časova na MTV kanalu i MTV.rs.

Pogledajte još