Đoković izgubio od Davidenka u polufinalu

BEOGRAD, 17. oktobra 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Šangaju, pošto je izgubio od osmog tenisera sveta Nikolaja Davidenka iz Rusije sa 1:2 u setovima (6:4, 4:6, 7:6).

U izjednačenom meču, koji je trajao tri sata i dva minuta Đoković je osvojio 108 poena, tri manje od Davidenka, a obojica su napravili po jedan brejk.

U prvom setu teniseri su osvajali gemove na svoj servis, mada Davidenko u trećem i petom gemu nije uspeo da iskoristi tri brejk lopte. Đoković je do prvih prilika za brejk došao u 10. gemu, kada je iskoristio drugu i poveo u meču sa 1:0.

U drugom setu Davidenko je zaigrao mnogo bolje i koristio Đokovićeve greške. Teniseri su na početku drugog seta osvajali gemove na svoj servis, sve do sedmog gema, kada je Davidenko napravio brejk i poveo sa 4:3, a zatim i sa 5:3.

Ruski teniser je u narednom gemu imao dve set lopte, ali je Đoković, ipak, uspeo da se odbrani. Međutim, u narednom gemu, Davidenko je odlično servirao, nije dozvolio Đokoviću da osvoji nijedan poen, posle čega je ruski teniser izjednačio na 1:1.

Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoj servis, Đoković je u šestom gemu imao tri brejk lopte (0:40), ali je Davidenko nakog toga osvojio šest uzastopnih poena i izjednačio na 3:3.

Nakon toga, Đoković i Davidenko su osvojili po tri gema na svoj servis, posle čega je meč odlučen u taj brejku u kojem je ruski teniser potpuno dominirao, dozvolio je drugom nosiocu da osvoji samo jedan poen.

Davidenko će u finalu igrati protiv boljeg iz meča prvog nosioca Španca Rafaela Nadala i 41. igrača sveta Felisijana Lopesa.

Nagradni fond turnira u Šangaju je 3.240.000 dolara.

Pogledajte još