Otmičarka male Maše ostaje i bez svog deteta?

O detaljima kidnapovanja, o kojima saznaju iz medija, priča se u barovima, pekari, pošti, opštini.

Svi se čude, ali pristup je drugačiji. Dok u Versu nemaju šta lepo da kažu za Branšijeve, u Remulenu ističu da je Aksel M., bivši suprug otmičarke Emelin Kristel Eje (26), dugogodišnja žrtva njene porodice.

- Mnogo je propatio poslednje dve godine - kaže jedan njegov kolega u supermarketu u kom zajedno rade. Zvanično, ovde izjave nisu hteli da daju, da ne bi ometali istragu.

Aksel M. je rođen 1988. i godinu dana je stariji od svoje bivše supruge. Od Emelin se razišao posle tri godine zajedničkog života, pre nego što se beba rodila. Njegova majka Elijan, koja radi u pošti u obližnjem mestu, ističe da svoju unuku do sada uopšte nije ni videla!

- Majka Emelin Eje, Aleksija, sve je činila da se par razdvoji i da joj se ćerka vrati. Dete je rođeno na proleće 2013. godine, a da moj sin to uopšte nije znao - izjavila je Elijan ovdašnjim medijima.

Branšijevi su krili od Aksela gde žive. Put od Vers Pon di Gara ka Nimu, međutim, vodi baš kroz Remulen, tako da je do susreta kad-tad moralo da dođe.

- Moj sin ih je jednom sreo u Remulenu. Shvatio je da Emelin i dalje živi u Vers Pon di Garu, kod Aleksije i Sebastijana, a ne u Pradu, kako su mu rekli. Tog dana malo je nedostajalo pa da krene po zlu - rekla je Akselova majka.

Otmičare je, ističe, prepoznala na osnovu fotografija u štampi i, kako kaže, istog trenutka ruke su joj zadrhtale. Ona i njen sin su se, u prvom trenutku, zabrinuli za njihovo dete, odnosno unuku. Posle su saznali da je na sigurnom.

Čaršija u Versu i Remulenu prednost daje verziji da je Maša oteta da bi se napakostilo Akselu, mada žitelji ne žele zvanično da se izjašnjavaju, sve dok sud ne završi posao. DNK analiza za utvrđivanje očinstva, trebalo je, prema onome što se priča na ulicama Versa, da se obavi sledeće nedelje. Kako sada stvari stoje, smatraju ovde, oni koji su hteli da Aksela na prevaru ostave bez očinstva, ostaće kratkih rukava, a po logici, posle svega što se dešavalo, starateljstvo nad dvogodišnjom ćerkom, verovatno bi trebalo da pripadne ocu.

- Sve i da je htela da prevari oca lažnim DNK nalazima, kako je mislila da dokaže da je ona majka, kada se na analizi upoređuju nalazi oba roditelja?! - čudi se jedan od sagovornika.

blic/nadlanu

Pogledajte još