Fudbaleri Gane presrećni zbog trijumfa na SP

KAIRO, 17. oktobra 2009. (Beta-AP) - Trijumf fudbalske reprezentacije Gane na Svetskom prvenstvu za igrače mlađe od 20 godina istorijski je događaj za Afriku, ocenio je selektor Gane Selas Tete.

Reprezentacija Gane trijumfovala je na Svetskom prvenstvu za igrače mlađe od 20 godina u Egiptu, nakon što je sinoć u finalu, posle izvođenja jedanaesteraca, pobedila Brazil.

Selektor Gane Selas Tete ocenio je da će ta pobeda motivisati ostale afričke reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2010. godine, a pogotovo "A" selekciju Gane.

"Ovo je divan istorijski događaj za Afriku. Sada Afrikanci mogu da veruju u uspeh, pokazali smo im kako se pobeđuje. Ekipe sa našeg kontinenta mogu sa puno nade i samopouzdanja da učestvuju na Mundijalu", rekao je Tete.

Gana je prva afrička reprezentacija koja je osvojila omladinsko fudbalsko prvenstvo sveta. Prethodno, ta selekcija je dva puta u finalu poražena od Brazila - 1993. i 2001. godine.

"Ovo je prvi trofej za Afriku u toj konkurenciji, prethodnih godina afričke ekipe uglavnom nisu ni stizale do finala. Sada smo uspeli da trijumfujemo i zadovoljni smo što je naša nacija ponosna", rekao je najbolji strelac Dominik Adija.

Reprezentacija Mađarske osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu pošto je, takođe, posle penala pobedila Kostariku.

Naredno Svetsko prvenstvo za igrače mlađe od 20 godina biće održano u Kolumbiji 2011. godine.

Pogledajte još