RENT-A-MUŽ: Evo za šta žene plaćaju muškarce na sat u Rusiji

Svaka dama koja živi sama zna kako je ponekad teško doći do prave osobe koja će da zameni slavinu, zakuca policu ili nacepa drva. Jednostavno, ako već nemate idealnog komšiju ili drugara, za sve te sitne rabote po kući najbolje je imati dečka ili muža.

Ali, šta ako vam sudbina nije pružila šansu da nađete nekog s kime biste stupili u brak?

E pa, žene u Moskvi imaju izlaza za ovaj problem. Sve što treba jeste da pozovu jednu od mnogobrojnih službi koje se u oglasima reklamiraju pod sloganom “rent-a-muž”.

U ovim kompanijama zaposleni su momci vešti da obavljaju sve moguće i nemoguće popravke po kući, odnosno da obavljaju tipično mačo poslove, a plaćeni su na sat.

Ipak, mnogi od njih ne libe se da se dohvate manje “muških” poslova, poput kuvanja ili presvlačenja posteljine.

Naravno, njih ne iznajmljuju isključivo žene, već i muškarci ili čitave porodice koje nemaju ni vremena, ni talenta, a ni živaca da se bave ovakvim stvarima. Cena usluga se kreće od stotinjak do nekoliko hiljada dinara, u zavisnosti od vrste posla i vremena koje je potrebno da se on obavi.

Kako je najavio Andrej Beštanko, zamenik upravnika socijalne službe gradskog veća, siromašnije žiteljke Moskve uskoro bi mogle da dobiju ove usluge potpuno besplatno.

Nadlanu / theguardian, telegraf

Pogledajte još