Koštunica: Još četiri godine da završimo započeto

NIŠ, 16. januara 2007. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica rekao je večeras u Nišu da njegovoj vladi treba još četri godine da završi sve što je započela.

"Mi smo poštene i odgovorne sabrali u narodnoj koaliciji i treba nam još četiri godine pa da onda stanemo pred narod i kažemo sve što smo obećali, završili smo", rekao je Koštunica na predizbornoj konvenciji koalicije DSS i Nove Srbije (NS).

Koštunica je rekao da je dan izbora, 21. januar, dan velikog dogovora i veliki praznik za Srbiju i da je to dan pobede.

"Za protekle tri godine smo radili, nismo mnogo pričali. Nije nam bila glavna poluga delovanja marketinga. Nije život marketing", rekao je Koštunica i istakao da običan čovek u Srbiji hoće slogu, ali da mu je niko ne nameće.

Govor lidera DSS često je prekidan skandiranjem "Vojo - Srbine", "Kosovo - Srbija" i "Kosovo je srce Srbije", pored stranačkih i srpskih zastava na mitingu je bio i transparent "Živela Srbija, Živela i Rusija".

Lider NS Velimir Ilić je kazao da je Koštunica najbolji kandidat za premijera, i da nema boljeg i ozbiljnijeg od njega.

"Mi smo uvek uz narod. Kritikuju nas zbog dočeka Nove godine (po Julijanskom kalendaru), a oni su samo ljubomorni što je premijer izašao u narod i sa narodom dočekao Novu godinu. Bilo je skoro kao i petog oktobra", ustvrdio je Ilić.

Lider jedinstvene Srbije Dragan Marković-Palma pozvao je prisutne da ustanu i pozdrave premijera Koštunicu: "Slobodno, cela sala da skandira Vojo! Ustanite, ustanite svi, on to zaslužuje! Aplaudirajte za našeg premijera on razume sport!", rekao je Marković i obećao da će vratiti fudbalski klub Radnički u Kup UEFA.

"Pobedićemo jer našeg premijera u Srbiji ne vole jedino tri čoveka koja su na čelu stranaka i jedna televizija", rekao je Marković.

Tokom mitinga gledaoci sa jedne strane hale skandirali su Koštnici, a sa druge strane su se čula skandiranja Velimiru Iliću.

Konvencija DSS-NS održana je pod jakim obezbeđenjem, a jedino večeras su svi prisutni prolazili kroz detektor i skener za metale na ulazu.

Pogledajte još