VAMPIR IZ STVARNOG SVETA: Ako ova žena izađe na sunce, IZGOREĆE!

Ana živi u mračnoj sobi, a ne sme čak ni da uključi ni kompjuter ili televizor. Nekada je živela normalno, a onda je svaka svetlost počela da joj izaziva opekotine.

Vazduh u njenoj kući je ustajao, a koža joj je užasno bleda. Na prozorima ima alu foliju prelepljenu širokim selotejpom, a preko toga dva sloja zavesa.

Kada zadobije opekotine uzrokovane foto senzitivnim saboreičkim dermatitisom, jedino što može da uradi je da uskoči u tamu svoje spavaće sobe koja je kao “mrtvački sanduk”.

Ana nikada ne sme da napušta kuću, osim kada je u remisiji i to sat pre svitanja, jer se tada pogase i ulične svetiljke. Ona ima doživotno pomračenje Sunca.

Ova žena je 33 godine živela normalno. Pošto je diplomirala 10 godina je radila za Vladu, imala je svetao stan u Vimbldonu i uživala u koncertima, pozorištu, restoranima. Odlazila je na pešačke ture i godišnje odmore, bila je fit. Zaljubila se u Pita koji je sa njom i dan danas. Dve godine pošto su se upoznali, počela je njena agonija.

Došla je na posao i odjednom je počela da gori.
- Koža na mom licu je odjednom počela da me peče. Pogoršavalo se, izgledalo je kao da imam najgore opekotine od sunca, delovalo je kao da neko drži bacač plamena ispred mene - opisuje Ana svoje prvobitne muke.

Lekari nisu mogli da otkriju o čemu se radi, njoj je bilo sve gore, a bol je postajao nepodnošljiv. Prolazili su meseci.

Pila je steoride, beta blokatore i stavljala antigljivične obloge, ali joj ništa nije pomagalo.

Lekari su rekli da je njeno stanje jedisntveno u svetu, ali se ispostavilo da još jedan čovek na severu Engleske boluje od iste stvari. Ni on nije imao dobre vesti za Anu.

Danas, ona se trudi da ostane pozitivna, ali priznaje da joj ponekada dođe da digne ruke i da često želi da svoju kožu odvoji od kostiju. Najviše zavidi ljudima koji mogu slobodno da prošetaju ulicom.

Nadlanu / izvor: 24sata

Pogledajte još