Komunalci pišu prijave na protestu u Studentskom parku?

Skup je uredno prijavljen policiji, i ima sve neophodne dozvole, ne deli se nikakav reklamni materijal, no, to nije sprečilo pripadnike komunalne policije da uzimaju lične karte i ostale podatke svih učesnika ovog skupa.

Seča drveća u Studentskom parku počela je pre nekoliko dana, a gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je drveće je trulo i da seča nema veze sa planom o garaži.

Gradski čelnici tvrde da će park biti lepši, bez grafita i zatvoren uveče, po ugledu na parkove u Londonu i Parizu.

Međutim, i pored toga, građani, potpisuju onlajn peticiju "Vratite Studentski park Beogradu".

Peticiju je do sada potpisalo preko 800 ljudi, a u peticiji se navodi da se ona potpisuje "za vraćanje Studentskog parka Beogradu, ukidanje zabrane okupljanja u Studentskom parku nakon 12 časova i za prestanak seče drveća, koje je zaštićeno od strane države".

Međutim, prema rečima pomoćnice direktora Zavoda za zaštitu prirode Srbije Marije Trikić stabla u Studentskom parku su fiziološki dozrela, odnosno doživela su duboku starost, pa je došlo vreme da se zamene.

Ona je za RTS izjavila da se promena stabala vrši postepeno, kao i da je to samo jedna od faza rekonstrukcije parka koja je započeta pre nekoliko godina.

Više o ovoj temi možete pronaći OVDE

(old_image)

Pogledajte još