Zvezda pobedila Mladi radnik u Požarevcu

BEOGRAD, 17. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su pobednički niz u Super ligi, pošto su u gostima pobedili Mladi radnik sa 1:0 u osmom kolu takmičenja.

Beogradski "crveno-beli" slavili su golom Mohameda Isaha u 54. minutu i sada na vrhu tabele imaju 22 boda, sedam više od aktuelnog šampiona Partizana, koji sutra dočekuje Jagodinu.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović rekao je da je njegov tim imao sreće u današnjoj prvenstvenoj utakmici sa Mladim radnikom u Požarevcu, koju je beogradski tim dobio sa 1:0.

"Odigrali smo dva potpuno različita poluvremena. U prvom smo imali inicijativu, ali nismo znali da iskoristimo prilike za gol. U drugom je igra bila ravnopravna i imali smo sreće što nismo primili gol. Ne smemo više da se oslanjamo na sreću", rekao je Petrović posle meča.

Zvezda je ovom pobedom zadržala prvo mesto na tabeli, sa sedam bodova više od prvog pratioca Partizana, koji sutra igra protiv Jagodine.

Na današnjoj utakmici se povredio Nikola Lazetić, koji je iznesen sa terena, a Petrović je rekao da je igrač dobio udarac u koleno i da se još ne zna koliko je ozbiljna povreda.

"Ne znamo za sada koliko je teška povreda. Dobio je udarac u koleno, ali mislim da nije ništa ozbiljno", rekao je Petrović.

U derbiju kola, Vojvodina i OFK Beograd odigrali su 0:0 u Novom Sadu i tako propustili šansu da bar do sutra preskoče Partizan, već su ostali na deobi trećeg i četvrtog mesta sa po 14 bodova.

Spartak je u gostima pobedio BSK Borču i došao na peto mesto sa 12 bodova, koliko ima i Javor, koji je kod kuće pobedio Metalac sa 2:0.

Čačanski Borac je igrao na terenu OFK Beograda i pobedio je Smederevo sa 3:1 i to posle preokreta. Čačani sada imaju 10 bodova.

Sutra se igraju preostale tri utakmice. Partizan dočekuje Jagodinu od 17 sati. Rad gostuje kod Čukaričkog na Banovom Brdu, dok kulski Hajduk dočekuje Napredak. Te dve utakmice počinju u 14.30.

Pogledajte još