Sreća je iza ugla: Poslušajte ove savete i nećete biti nesrećni

Provedite vreme sa nekom životinjom

Uživajte u sunčevom danu u igranju sa vašim psom ili se mazite sa svojom mačkom. Ukoliko nemate ljubimca, idite do parka i nađite neku kucu kojoj treba maženje ili nahranite lutalicu. Druženje sa životinjama oslobađa oksitocin u vašem mozgu koji pokreće osećaj sreće.

Zahvalite se za lepe stvari u životu

Istraživanja pokazuju da zahvaljivanje može da vam pomogne da se osetite bolje. Probajte pre spavanja da napišete bar tri stvari za koje ste zahvalni - za posao, dragu osobu ili nešto potpuno banalno poput toga da ste stigli da odgledate omiljenu seriju.

Podsetite se koliko ste sjajni

Vi ste sjajni, samo morate sebe da ubedite u to. Studije pokazuju da je samoprihvatanje ključ srećnijeg života, ali to je nešto što često zaboravljamo.

Meditacija i samo meditacija

Istraživanja pokazuju da će vas par minuta meditacije svakog dana učiniti srećnijim. Bekstvo od realnosti u zen zonu automatski će vas osvežiti i vratiti osmeh na lice.

(old_image)

Muzika

Nema ničeg boljeg kada čujete melodiju koja vam se sviđa, zar ne? Nauka se slaže i kaže da slušanje omiljene muzike može da dovede do pozitivnijeg stava. Pritisnite play i razvedrite se odmah.


Družite se sa nekim ko je srećan

Veselje je zarazno. Ali i loše raspoloženje. Ako provodite vreme sa ljudima koji stalno kukaju i mrače vas svojim problemima, i vi ćete se osećati negativnije. Izbegavajte energetske vampire i okružite se pozitivnim ljudima, pa ćete i vi biti srećniji.

Planirajte odmor

Iščekivanje putovanja je slatko skoro kao i samo putovanje. Pripremanje za odmor pokazalo se kao veoma efikasnim u podizanju nivoa sreće, ističe studija objavljena u Njujork Tajmsu.

Isfolirajte osmeh

Verovatno vam je smejanje poslednje na umu kada ste u lošem raspoloženju, ali osmeh vam može pomoći da okrenete taj namrštni izraz lica. Stručnjaci tvrde da foliranje osmeha može da poboljša vaše raspoloženje.

Topla kupka

Napunite kadu vodom, napravite penu i dodajte par kapi aromatičnog ulja. Čim uronite u zagrljaj tople vode, vaše raspoloženje će se razvedriti.

(old_image)

Verujte u pravilo "zlatne proporcije"

Ova terija koju je razvila psiholog Barbara Fredrikson, kaže da za svaku negativnu stvar koja vam se dogodi, dolaze tri pozitivna događaja. Zato ne treba da očajavate već da dignete glavu i radujete se pozitivnim stvarima koje slede.

Stanite i pomirišite cveće. Bukvalno.

Jedna studija o tome kako miris utiče na sreću, ustanovila je da su ispitanici koji su boravili u sobama sa aromom cveća bili čak tri puta srećniji od onih kojima je ovaj miris bio uskraćen.

Posmatrajte svetliju stranu

Postoje mnoge beneficije ako život doživljavate kao polu punu čašu, umesto polu prazne. Pokušajte da nađete dobre stvari u svakoj situaciji. Optimisti nisu samo srećniji, oni takođe žive duže.

Nadlanu / izvor: srbijadanas

Pogledajte još