Komunalci priveli putnika: Dve verzije događaja

U Beogradu su se jutros dogodila dva napada na pripadnike komunalne policije, saopšteno je iz Gradske uprave. Neki beogradski mediji, međutim, navode drugu verziju događaja

U opštini Rakovica komunalni policajci zatekli su nepropisno zaustavljeno taksi vozilo na trotoaru, a tokom pisanja prekršajnog naloga taksista Dragan K. otvorio je vrata službenog vozila komunalne policije, oteo svoja dokumenta i dvaput pesnicom udario komunalnog policajca.

Zatim je pokušao da pobegne sa lica mesta, ali ga je patrola komunalne policije posle nekoliko minuta uhvatila i predala policiji. Protiv napadača će, kako se navodi, osim prekršajne prijave za nepropisno parkiranje, biti podneta i krivična prijava za napad na ovlašćeno službeno lice.

Drugi napad dogodio se na autobuskom stajalištu "Autokomanda" u Bulevaru oslobođenja, kad je u autobusu javnog prevoza na liniji 59 jedan od putnika napao kontrolorku V. S.

Patrola komunalne policije zatražila je lični dokument, što je putnik odbio da uradi, "počeo da viče i preti patroli smrću, uneo se komunalnom policajcu u lice, i dvaput ga udario pesnicom u grudi", a drugog komunalnog policajca vređao na nacionalnoj osnovi.

"S obzirom na okolnosti i agresivno ponašanje putnika, patrola je bila prinuđena da primeni sredstva prinude i sredstva za vezivanje, nakon čega je dovela lice u policijsku stanicu radi utvrđivanje identiteta", navodi se u saopštenju.

''Blic'', međutim, navodi da su pripadnici komunalne policije oborili putnika na zemlju. Po jednoj verziji, prema pisanju lista, dva komunalna policajca su putnika bacila na zemlju i udarala kako bi mu stavili lisice.

Za to vreme čovek je zaplakao i vikao da ga puste, jer "nije nikoga ubio" i da "samo nema kartu". Prolaznici, zaprepašćeni prizorom, navodno su počeli da mole pripadnike komunalne policije da ne maltretiraju čoveka, međutim, oni se na to nisu obazirali, piše beogradski list.

Nadlanu / izvor: novosti

Pogledajte još