Imali ste lud vikend? Evo kako da se brzo oporavite!

Međutim, onda se desi vikend kada se proslavlja rođendan ili je u pitanju neko venčanje i sve vaše navike i rutina su poljuljani burnim dešavanjima. Prirodno je da nekada ne možete da procenite situaciju i da vam je potreban brz i efikasan oporavak, evo kako!

1. Izaberite ono što volite, prepustite se i uživajte u tome.

2. Budite dobri prema sebi pre, za vreme, i posle – nema svrhe da kritikujete i prebacujete sebi za nešto što se već dogodilo. Neka to bude još jedno iskustvo i nauk za ubuduće.

3. Ukoliko se ne osećate prijatno, nega vam to bude znak, da je bolje da se vratite na pravi put koji vama odgovara – kada ste već postali svesni da vam ne odgovara takav način ponašanja, neka vam to bude motiv za zdravije izbore.

4. Hidrirajte organizam – pijte dosta tečnosti, a najbolje bi bilo da je to topla voda začinjena limunom, organizam će lakše odbaciti toksine, a i varenje će biti bolje.

5. Izbacite šećere, obrađenu i upakovanu hranu, kao i mlečne proizvode i brašno – neka vaš izbor pre bude povrće, voće, proteini (jaja, riba, piletina), kiselo povrće, koštunjavo voće i semenke.

6. Uzmite probiotik – da biste se osećali bolje, neophodno je povećati broj dobrih bakterija u organizmu, pa je tako probiotik odličan početak detoksikacije organizma.

7. Pijte čaj od korena maslačka – ovo je čaj bez kofeina, pa tako pomaže jetri i čisti toksine.

8. Dišite – disanje je uvek od velike važnosti, bilo da vežbate, kontrolišete tremu i stes, neophodno je pravilno disanje. Pokušajte sa sledećom vežbom:

Udahnite kroz nos brojeći do 4
držite udah brojeći do 1
izdah na nos brojeći do 4
držite izdisaj brojeći do jedan

*ponoviti vežbu 3-5 puta.

Nadlanu / Izvor: Savrsena.com

Pogledajte još