BELGIJANAC ISPROZIVAO NOLETA: Igra dosadan tenis

On je igru trenutnog "broja jedan" svetskog tenisa Novaka Đokovića opisao kao "dosadnu i predvidivu", dok je Rodžera Federer nazvao spektakularnom.

"Obožavam da gledam Federera, takođe sam voleo da igram protiv njega. Doživljavao sam to kao izazov i suočavanje sa teškoćama, ali i kao zabavu. Takođe volim da odgledam mečeve Conge i Monfisa. Sa druge strane, nisam neki obožavalac Novaka Đokovića jer igra dosadan i predvidiv tenis, za razliku od Rodžera od koga ne znate šta da očekujete", rekao je Belgijanac, nekadašnji 19. teniser na ATP listi i objasnio svoje iskustvo s Federerom:

(old_image)

"Sećam se kada smo igrali u Australiji. Osećao sam se sjajno, igrao jako dobro i pomislio da mogu da mu se suprotstavim. Posle svega 12 minuta je bilo 4:0 za Federera, koji me je za kratko vreme naterao da se osećam kao sakupljač loptica. Nemoguće je iskopirati ga, neke stvari na terenu samo on može da uradi."

Inače, Srbin i Belgijanac su se sastali dva puta, a svako je pobedio po jednom. Malis je bio veoma talentovan, sa lepim stilom igre, ali nikad se nije "sredio" u glavi, pa nije napravio značajniju karijeru.

R. Jokić

Pogledajte još