Drašković očekuje podršku razočaranih građana

BEOGRAD, 17. januara 2007. (Beta) - Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je danas u Smederevskoj Palanci da na izborima 21. januara očekuje podršku građana koji su razočarani brzinom i stepenom promena u Srbiji.

Drašković je na predizbornom skupu u Smederevskoj Palanci, kako se navodi u saopštenju SPO-a, poručio da su ključne tačke programa SPO-a uklanjanje prepreka na evopskom putu Srbije, razvoj malih i srednjih preduzeća, borba protiv tajkuna i vraćanje otete imovine.

Prema njegovim rečima, prioriteti SPO-a su i oporavak i modernizacija sela, otvaranje tajnih dosijea i reforma službi bezbednosti.

"SPO ne odustaje od stava da postoji kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju - državne granice i suverenitet Srbiji, a vlast Albancima, uz obavezu zaštite srpske nacionalne manjine i srpske svojine", rekao je Drašković.

Predsednik SPO je naveo da je glavni preduslov za to, kao i garant zaštite prava srpskog naroda u Republici Srpskoj i Hrvatskoj, snažna, demokratska i evropska Srbija.

Pogledajte još