Nameravaju da joj oduzmu dete: Previše glupa da bi bila majka

Keri i Mark jedva čekaju rođenje svog trećeg sina, ali se ujedno i plaše, svesni da će im ga britanska služba oduzeti jer majka ne zna pravopis. Već su im uzeli dvoje dece.

Keri ima poteškoće u govoru i zbog toga je socijalne službe smatraju “glupom”, pišu strani mediji. Iz ovih ustanova tvrde da je sigurnost dece uz nju ugrožena, uz objašnjenje da majka nije sposobna da odgaja svoju decu.

Prva dva sina Šon (5) Vilijam (3), nadležne službe već su oduzele i smeštile u hraniteljske porodice. Mark i Keri, kojima sada ponovo preti opasnost da budu razdvojeni od deteta, pobegli su i skrivaju se od socijalnih radnika.

“Socijalni radnici misle da nisam u stanju da volim svoju decu i brinem o njima zato što ne umem da pišem duge reči. Ne mogu da opišem kako se osećam kada znam da su moja deca na nekom drugom mestu i da su nesrećna. Moram da verujem u to da ćemo ih vratiti”, priča Keri.

Iako i sama priznaje da ne ume da čita i piše na nivou prosečne odrasle osobe, ona kuva, pere i stara se o kući, plaća račune i pazi na decu i voli ih.

Poteškoće u govoru ima jer je rođena sa anomalijom nepca. Zbog toga do šeste godine nije mogla normalno da priča. Ima poteškoće u komunikaciji, čitanju i pisanju.

“Dala sam sve od sebe da budem dobra majka. Nikada nisam pušila, pila ili koristila drogu. Oni su uvek bili čisti, siti, srećni dečaci. Izgleda da to nije bilo dovoljno. Osećala sam se kao da sam ih izneverila. Sada žele da mi oduzmu i treće dete jer me smatraju glupom”

Nadlanu / izvor: Mirror

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.