Vučić: Nema Srbije bez Kosova i Metohije

KOSOVSKA MITROVICA, 17. januara 2007. (Beta) - U programu Srpske radikalne stranke (SRS) tri osnova cilja su očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, borba protiv korupcije i kriminala i ekonomski razvoj Srbije, rekao je na završnom mitingu SRS u Kosovskoj Mitrovici generalni sekretar Alesandar Vučić.

"Između (predsednika i premijera Srbije Borisa) Tadića i (Vojislava) Koštunice nema razlike, Tadić je (kosovskog premijera) Agima Čekua nazvao vojnikom, a Koštunica je odgovoran za puštanje na slobodu braće Mazreku", kazao je Vučić pred prepunim Trgom Šumadija.

Prema njegovim rečima, Srbi neće one koji su protiv Srbije.

"Kosovo i Metohija su naša zemlja. Tako je bilo i tako će zauvek ostati. Radikali prema vama osećaju najveću odgovornost", rekao je Vučić i naglasio da se oni nikada neće pomiriti sa nezavisnim Kosovom.

"Niko ne sme da se složi sa svršenim činom. Uvek ćemo tražiti da Kosovo i Metohija budu u Srbiji i mi svoji na svome", kazao je funkcioner SRS i pozvao građane da glasaju za SRS jer ta stranka obećava promene.

Ako nam se nešto i loše desi, potrebna nam je vlast koja će da kaže da mi to ne priznajemo, nema razgovora oko naše zemlje, oko Kosova i Metohije, rekao je Vučić i posebno naglasio "nema Srbije bez Kosova i Metohije".

Na završnoj konvenciji SRS u Kosovskoj Mitrovici govorili su i poslanički kandidati sa Kosova i članovi SRS iz Vojvodine, Crne Gore i centralne Srbije.

Pogledajte još