Na šta naši studenti daju poslednji dinar iz džepa je STRAŠNO!

Postavili smo ovo pitanje beogradskim studentima, a njihovi odgovori su, u najmanju ruku, zabrinjavajući.

1. Cigarete

Od nekoliko desetina ispitanih, više od pola ih je odgovorilo da bi za poslednjih 200 dinara kupili cigarete!

- Cigarete moram uvek da imam. Njih bih kupio i za poslednje pare. Mislim da svaki pušač razmišlja u tom smeru. Čini mi se da bih duže izdržao bez hleba nego bez cigareta - rekao nam je jedan od anketiranih i dodaje da bi čak i pozajmio novac ako treba.

2. Alkohol

- Za 200 dinara koje mi ostanu uvek odem na vinjak. Jeftin je i zato ga često pijem. Naravno, uz vinjak idu i cigarete bez kojih ne izlazim u grad - kaže Nikola Tomić (23) student.

- Sve pare koje mi ostanu poslednje nedelje u mesecu dajem na pivo. Za kiflu se već nekako snađem. Obično su tu drugarice da pomognu kad je hrana u pitanju - rekao nam je mladić koji je želeo da ostane anoniman.

- Za 200 dinara bih kupio 4 limenke piva - kaže jedan od prolaznika u Knezu.

3. Kladionica i kockarnica

- Poslednjih 200 dinara potrošio bih na Mega jack aparat. Od 200 dinara se pravi 2.000 dinara. A ako ne bih na aparat, onda bih te pare uložio na tiket, eventualno bingo – tvrdi Marko Lazić (28) konobar

- Moj dan počinje tako što kupim cigarete i odigram tiket na kladionici. Zadnje pare tako potrošim, mada za 200 dinara može da se kupi i 10 jaja, lebac, parizer ili neka salama, ali to je uvek u drugom planu - bio je iskren jedan mladi Beograđanin.

- Kladionicu najčešće posećujem kad ostanem sa malo para u novčaniku. Nekad mi se posreći da udvostručim novac koji imam, a nekada izgubim i to - kaže mladić kojeg smo zatekli ispred jedne kladionice.

4. Hrana

- Džeparac uvek trošim na neophodne stvari, a to je hrana. Ne dozvoljavam da mi frižider bude prazan, pa uvek ostavim pare za osnovne namirnice - kaže Katarina Gajin (20) i dodaje da pored hrane, pare troši i na dopunu telefonskog računa, jer kako kaže, nekako mora da javi roditeljima da je ostala bez para.

- Poslednje pare volim da potrošim u obližnjoj sladoledžinici. Tu prave najbolji sladoled, i nikad ne mogu da prođem tom ulicom, a da ne svratim na jednu porciju - rekla nam je jedna sugrađanka.

- Svaki dan pijem kafu i kiselu u jednom lokalu za 200 dinara. Verovatno bih za to zadovoljstvo potrošio poslednji novac - kaže mlađi muškarac kojeg smo sreli u centru grada.

Nadlanu / izvor: 24sata

Pogledajte još