Crvena zvezda ubedljivom pobedom do trećeg kola

BEOGRAD, 17. oktobra 2009. (Beta) - Rukometaši Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo Kupa EHF-a, pošto su u revanš utakmici u Beogradu savladali turski Bešiktaš sa 39:24 (21:13).

U prvom meču u Istanbulu Bešiktaš je pobedio "crveno-bele" sa 34:30.

Protivnici su bili izjednačeni samo u prvih 10-tak minuta. Crvena zvezda predvođena odličnim Milanom Ćorovićem i Stevanom Vujovićem brzo je stekla prednost od četiri gola (16. minut 11:7) i dostigla "minus" iz prvog meča, a odmah zatim i povećala prednost.

Do poluvremena "crveno-beli" su vodili sa osam golova i držali meč pod kontrolom, što je uticalo na protivnike, koji su brzim napadima pokušavali da smanje prednost.

Nervozni rukometaši Bešiktaša samo su, međutim, svojim greškama pomogli domaćim igračima da stvore još veću prednost i uđu mirno u finiš meča.

Na kraju "crveno-beli" su ubedljivije nego što su se nadali došli do trećeg kola, ali i pokazali dopadljivu igru uoči predstojećih mečeva u domaćem šampionatu.

Posle meča trener Crvene zvezde Igor Butulija istakao je da je zadovoljan rezultatom.

"Taktički smo odigrali veoma dobro, što nismo uspeli u Istanbulu. Bešiktaš uopšte nije ekipa za potcenjivanje. Ovaj rezultat nije realan, ali moji momci su odlično držali ritam igre svih 60 minuta. Svi koji su igrali dali su svoj doprinos", rekao je agenciji Beta Butulija.

On je dodao da nije očekivao da će na kraju biti tako velika razlika, ali da je bio siguran da "crveno-beli" mogu da izbace Bešiktaš.

"Ne razmišljam o sledećem protivniku u Kupu EHF, već o narednoj utakmici u sredu sa ORK Nišom. Zbog toga sam u drugom poluvremenu menjao neke igrače da bismo se pripremili za našu ligu", rekao je Butulija.

Prema njegovim rečima, ukoliko naredni protivnik u Kupu EHF-a bude atraktivniji, postoji mogućnost da Crvena zvezda igra na Banjici ili u "Pioniru".

Golman "crveno-belih" Bojan Ljubišić naglasio je da se njegova ekipa "malo plašila protivnika posle meča u Turskoj".

"Ne znam o čemu se radi, izgleda da je Bešikteš podlegao atmosferi. Odlično smo odigrali odbranu i došli do ovog rezultata koji je odličan za nas", rekao je Ljubišić.

On je dodao da su "crveno-beli" sada "zatvorili evropski ciklus" i da se vraćaju utakmicama u domaćem šampionatu.

"Svaku utakmicu koju pobedimo ostavljamo iza sebe. Naredni meč je derbi protiv Niša. To je ozbiljna ekipa, ali očekujem pobedu, da nastavimo pobednički niz", rekao je Ljubišić.

Dvorana: Šumice. Gledalaca: oko 700. Sudije: Pavel i State (Rumunija). Isključenja: C.zvezda 10, Bešiktaš 4. Sedmerci: C.zvezda 5(5), Bešiktaš 5(3).

C.zvezda: Perišić, Nenadić 1, Ćorović 7, Perović 3, Vujović 5, Ljubišić, Tomić 2, Leković 1, Cvetković 3, Rašić 1, Milošević 6, Sladić 4, Zelenović 4, Popović 2.

Bešiktaš: Bulent 1, Gokhan, Škrobanec 3, Ladujko 3, Zelić, Kirkijak 3, Ozgur, Erguder 2, Asikoglu 1, Bujuk 1, Cakar, Parškov 4, Demir, Done 6.

Pogledajte još