Supruga na smrt pretučenog: Ubili bi mi i decu da su bila u kući!

GLEDALA sam televiziju, kada su nam u kuću, oko ponoći, upali maskirani napadači. Bar dva sata su bili u bašti susedne kuće, čekali su da otpratimo goste. Čim su ušli, udarili su me pištoljem u potiljak, pa vezali ruke, noge i usta. Dvojica su ostala kraj mene, a druga dvojica su ušla u susednu sobu u kojoj je bio Dejan. Odmah su počeli da ga tuku. Jaukao je i molio za pomoć. Nikako nisam mogla da mu pomognem. Trajalo je dvadesetak minuta. Čula sam da je neko rekao: "Ovaj je mnogo jak!", a jedan od napadača se obratio drugome: "Da li i nju da ubijemo"...

Uprkos ogromnoj tragediji koja je snašla njihovu porodicu, Dušica Dimitrijević iz Bele Palanke juče je za naš list opisala šta se sve događalo te kobne noći, kada je njen suprug Dejan pretučen na smrt, a ona povređena. Dušica u neverici priča kako je nesreća mogla da bude i gora da su u kući bili i osamnaestogodišnji sin Dušan i trudna kćerka Dejana.

- Kada su otišli nekako sam se oslobodila, pozvala policiju i Dom zdravlja. Pre nego što će da padne u komu, Dejan mi je rekao da je među napadačima i naš prijatelj Miodrag Mića, tehničar u lokalnoj radio-stanici, koji je sa porodicom čak dolazio kod nas i kod kojih smo i mi povremeno išli. Bila sam zapanjena. Nedugo nakon prijema u Domu zdravlja Dejan je izdahnuo - vidno potresena, govori Dušica, koja ne može ni da nasluti šta je njihove sugrađane nateralo na ovako brutalan čin. - Dejan nije radio već četiri godine. Ja radim u tekstilnoj fabrici u Babušnici, putujem svakodnevno. Stvarno ne znam koji su ih razlozi rukovodili da nas ovako zacrne...

Inače, Više tužilaštvo u Pirotu, juče je produžilo pritvor do 30 dana Miodragu Đoriću (45) i njegovom sinu Nikoli (22) iz Bele Palanke, kao i Igoru Stankoviću (37), iz Bresta kod Merošine, odnosno Aleksandru Tanaskoviću (23), iz Kuršumlije.

Oni se terete da su kao saizvršioci, počinili krivično delo teškog ubistva Dejana Dimitrijevića (45), iz Bele Palanke, koga su u noći između minule subote i nedelje, pajserom dužine pola metra u porodičnoj kući pretukli na smrt. Dejan je juče u prisustvu članova porodice i prijatelja, sahranjen na lokalnom groblju u Palanci.

Porodica i prijatelji Nikole Đorića (22), sina Miodraga Đoriđa, kažu da je ovaj odličan student treće godine računovodstva - zloupotrebljen. Nikome nije jasno kako je otac mogao sina koji "ni mrava ne bi zgazio" da uvuče u ovako nešto i da mu upropasti život.

Miodragova supruga Marina kaže da s mužem ne živi već sedam godina:

- Ja sam sa decom kod mojih roditelja, a on je otišao u očevu kuću. Nikola i njegov brat Milan, odrastali su kraj oca kome nikada nisu smeli da protivreče. Zbog toga smo se i razišli. U njemu su, iz straha, videli autoritet i evo šta se dogodilo. Nikola, koji nikoga nije popreko pogledao, očevom zaslugom je uvučen u nasilje, samo zato što nije smeo da kaže "ne". Izmanipulisao je i ojadio naše dete i to nikad neću da mu oprostim. Na kraju krajeva, ako je nešto imao sa Dejanom, mogli su to da raščiste na hiljadu drugih načina, a ne ovako.

Kako smo nezvanično saznali, Miodrag je Nikolu poslao da, sa niške autobuske stanice, doveze Stankovića i Tanaskovića, koje je angažovao "da dođu u Palanku, kako bi nekog samo zaplašili". Oni su se kod njega hvalili kako u tim poslovima imaju iskustva, jer rade u nekoj službi obezbeđenja.

Nikola Đorić uhapšen je u Proseku kod Sićevačke klisure kada se vraćao iz Niša, gde je odvezao dvojicu saučesnika. Policija je u njegovom BMV-u pronašla tragove i dokaze nasilja: selotejp, vezice, krvave kese i čarape. Njegov otac Miodrag sakrio se u kući svog oca, gde je uhapšen. Kako je "Novostima" rečeno u Tužilaštvu, osumnjičeni su priznali sve navode koji ih terete.

Po čaršijskoj priči, motiv ovog nezapamćenog nasilja u Beloj Palanci je nekadašnja ljubavna veza Dejana i Miodragove žene Marine, ali to detaljno treba da ispitaju sud i policija.


KAMEROM "HVATAO NEVERSTVO" ŽENE

OSUMNjIČENI za ubistvo Dejana Dimitrijevića, Miodrag Đorić, je među Belopalančanima poznat kao čovek čudne naravi. Priča se da je u radnji koju je držao, a u kojoj je radila njegova bivša supruga Marina tajno postavio kamere kako bi je "uhvatio" u navodnom neverstvu. Svoje sumnje nije nikada dokazao, ali se zbog njegove bolesne ljubomore taj brak kasnije i raspao.

Đorić se dovodio u vezu i sa aferom postavljanja prisluškivača u kabinet tamošnjeg predsednika opštine Gorana Miljkovića (DS), u junu prošle godine, ali za to nikada nije odgovarao. Povezivan je i sa malverzacijama u palanačkom restoranu "Vrelo" gde je radio kao šef nabavke. Zbog dece su Marina i Miodrag bili u korektnim odnosima i posle razvoda. Ubijeni Dimitrijević je među Belopalančanima bio poznat po nadimku Pera i dugo godina se bavio rukometom.

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još