RESONATE 2015: Finalni program festivala

Program čine dve celine:

LIVE program Resonate festivala se bavi ulogom i uticajem savremenih tehnologija na muziku, novim tendencijama u muzici uopšte, teorijom i praksom. LIVE program podrazumeva dnevne aktivnosti prva tri dana u Domu omladine Beograda, kao i večernje tokom svih šest večeri i noći trajanja festivala. Prvi put ove godine Resonate festival dovodi više od dvadeset najaktuelnijih imena, koja su trenutno u najvećem usponu na svetskoj elektronskoj sceni.

Oni će se predstaviti svoj rad kroz koncertne i klupske aktivnosti, ali i održati predavanja i radionice. Između ostalih, to su predstavnici napredne misli u muzici kao što su Ben Frost, Emika, Lichens, Rob Clouth i Sculpture. Očekuju se brojne debate na temu novih tendencija u savremenoj muzici kao umetnosti, ali i o stanju u turbulentnoj muzičkoj industriji.

(old_image)

Jedan od predavača biće i član čuvenog sastava devedestih KLF – Bill Drummond, koji će trećeg dana festivala držati predavanje Twelve Steps To Twenty Twenty-Five u Domu omladine Beograda.

CONFERENCE program se nastavlja na LIVE program. Traje tri dana, od četvrtka do subote.
Kao i prošle godine, odigravaće se u u zgradi Jugoslovenske kinoteke, Kolarčevoj zadužbini i prostorijama Udruženja kulture Parobrod.

(old_image)

Ovaj program je suština Resonate festivala - platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju. Resonate CONFERENCE spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi. Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije i izuzetni audio vizuelni performansi čine ovaj deo programa festivala. Veliki broj predavača podrazumeva one koji dolaze prvi put, ali i neke koji su bili gosti prethodnih godina, što ističemo kao poseban uspeh konferencijskog dela Resonate festivala.

(old_image)

Ovogodišnji Resonate ponosno predstavlja i saradnju sa Red Bull muzičkom akademijom, međunarodnom putujućom serijom muzičkih radionica i festivala - platformom za sve koji oblikuju muzičku scenu i njenu budućnost. Red Bull Music Academy Night Resonate festivala održaće se u četvrtak, 16. aprila u poznatom beogradskom klubu The Tube. Nastupiće jedan od najpriznatijih među onima koji se bave autorskom elektronskom muzikom – Andy Stott. Podjednako značajan kao njegov kolega iz Mančestera, nastupiće i Rob Clouth iz Barselone. Resonate ne ignoriše domaće napredne muzičke producente, stoga će iste večeri nastupiti i Jan Nemeček i Thinker..

(old_image)

Četvrtog dana festivala predstaviće se i Emika posebnim nastupom u Domu omladine Beograda. Ova atraktivna dama češkog porekla, sa rezidenturom u Berlinu, vrsni je klasični muzičar. Elektronsku muziku je predstavljala pod etiketom Ninja Tune, a dolazi u Beograd na prekretnici u karijeri, pred svoj treći album na sopstvenom lejblu.

(old_image)

Resonate 2015 će tokom šest festivalskih noći, na više lokacija, ugostiti preko dvadeset svetski priznatih imena savremene elektronske muzike. Većina će premijerno nastupiti u Beogradu: Ben Frost , Blixa Bargeld, Simian Mobile Disco, Andy Stott, Fennesz & Lillevan, Machinedrum, Sons of Magdalene, Inc., Sophie, Emika, Lichens, Bob Ostertag, Olga Bell, Rob Clouth, Rrose, Wouter Van Veldhoven, Yuri Landman, Senyawa, Le Revelateur, Sculpture, Machinefabriek...
Impresivan je i spisak domaćih izvođača: Marko Nastić, Vlada Janjić, Jan Nemeček, Rahmanee, Marko Milosavljević, HETEM, Nemanja Aćimović, Feloneezy, Thinker, Stevie Whisper, Lenhart Tapes...

Resonate LIVE Program po danima:
PONEDELJAK, 13.04 @ Dom omladine Beograda:
Sons of Magdalene; Inc.; Terre Thaemlitz
UTORAK, 14.04. @ Drugstore – ''In Bed With Resonate'' / ležeći koncert:
Yuri Landman; Lichens; Bob Osterag; Senyawa; Le Revelateur
SREDA, 15.05 @ Dom omladine Beograda:
Ben Frost, Sculpture; Machinefabriek; HETEM; Wouter Van Veldhoven; Nemanja Aćimović
ČETVRTAK, 16.06 - RED BULL MUSIC ACADEMY NIGHT:
@ Dom omladine Beograda: Emika; Olga Bell
@ The Tube: Andy Stott; Rob Clouth; Jan Nemeček; Thinker
PETAK, 17.04 @ DEPO Magacin:
Simian Mobile Disco; Machinedrum; Sophie; Rahmanee; Feloneezy
SUBOTA, 18.04 @ Dom omladine Beograda:
Blixa Bargeld, Fennesz + Lillevan
+ CLOSING PARTY @ Monsun:
Rrose; Marko Nastić; Vlada Janjić; Marko Milosavljević; Lenhart Tapes

U četvrtak, 9. aprila u klubu Monsun, Resonate pravi veliku žurku zagrevanja na kojoj napstupaju Kanda Kodža i Nebojša, Ilija Ludvig, Coyote i Iron.

Informacije o učesnicima, specijalne ponude i novosti Resonate festivala,
možete pronaći na stranici resonate.io/2015 i pratiti na profilima društvenih mreža: Facebook // Twitter // Instagram // Flickr

Pogledajte još