Nole se jedva sabrao od šoka: Pogledajte kako ga je nazvao novinar

Jedan od novinara je taj meč nazvao "duelom veterana". Ta reč, "veteran", nije baš uobičajena kada igraju 27-godišnjak (Novak) i 26-godišnjak (Dolgopolov), ali - upravo to se desilo.

"Da li ste vi to upravo rekli - dva veterana? Hvala... Prvi put da čujem nešto tako (o sebi)", rekao je zatečeni Novak.

Kada mu je novinar pojasnio da je na najlepši mogući način želeo da upotrebi pomenuti termin, jer je Đoković dugo u profesionalnim vodama (do ovog turnira imao je već 765 odigranih mečeva), Novak je odgovorio:

"Pa, ovo je jedan poseban momenat. Velika je stvar za mene da tu reč čujem. Sad moram da saberem svoje misli... ovo je bio sudar sa realnušću. Hvala vam na tome. Mislim, zaista dugo igram tenis, ali me nikada još nisu nazvali - veteranom".

Đoković je prvi profesionalni meč odigrao pre 11 godina, kao 16-godišnjak. Sada je ušao u 140. uzastopnu sedmicu kako je prvi na svetu.

"Taj podatak me uvek vraća na moje detinjstvo, na one prve teniske dane, kada sam maštao o tome da budem svetski broj jedan. Rekao sam već, ništa ne uzimam zdravo za gotovo, jer verujem da je uvek potrebno mnogo rada i napora da bi se stiglo tu gde sam ja sad trenutno. A još više rada - da bi se tu i ostalo", rekao je Đoković.

Biću bolji, nadam se
"Protiv Dologopolova sam se, jednostavno, izborio. Bio sam nervozan, gubio sam koncentraciju u prvom setu, jer se nisam osećao dobro. Zato sam tražio način da se vratim u ovoj meč. Nisam se osećao sveže na igralištu, iako sam se trudio da to budem. Pa opet, plasirao sam se u četvrtfinale. Naredni dan će mi definitivno poslužiti da se oporavim psihički, jer sam fizički sasvim u redu. Osećam se okej. Nadam se da ću biti bolji u sledećem meču", poručio je Novak.

Blic/Nadlanu

Pogledajte još