PORUKA HAGU: Šešelj zapalio hrvatsku zastavu ispred Palate pravde

Šešelj je novinarima na platou ispred Palate, gde će svedočiti u procesu koji se vodi protiv njegovog zamenika Nenanje Šarovića zbog paljenja zastave SAD 2012, rekao je da je odluku Žalbenog veća primio danas pre podne i ponovio da se neć dobrovoljno vratiti u pritvorsku jedinicu Tribunal, prenos Kurir.

Pristalicama se obratio Vojislav Šešelj, koji je istakao da neće sarađivati sa Haškim Tribunalom i da će pružati pasivan otpor prilikom hapšenja.

"Ponašaću se kao do sada, rekao sam da se neću dobrovoljno predati i ostajem pri takvoj odluci. Kažu, prekidaju pregovore sa Srbijom, to i jeste moj cilj. Kad dođu da me hapse, ja ću pružati pasivni otpor. Sešću i neću sarađivat sa njima. Ako izvade pendreke, ja ću saviti leđa, reći ću im "Udarajte!", rekao je lider SRS.

Pristalice radikala počele su da se okupljaju na platou ispred Palate pravde nešto pre 13 časova. Ima ih pedesetak, nose zastave stranke i zastave sa Šešeljevim likom na kojima piše "srpski junak". Pristalice su lidera stranke dočekale povicima "Vojo vojvodo", "Vojo Srbine", "Ne damo te vojvodo".

Ispred Palate prisutne su i jake policijske snage, a još juče je najavljeno da će policija snimati i fotografisati učlesnike skupa jer može doći do, kako su naveli, ugrožavanja života ljudi i imovine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.