Rekli su mi da neću doživeti 35-tu, Instagram mi je spasao život

0

Možda zvuči neverovatno, ali stavljanje na stotina slika na instagram joj je pomoglo da izgubi 57 kilograma i bukvalno joj je spasilo život.

Do svoje 15. godine Džesika je već imala neverovatnih 90 kilograma, a dve godine nakon toga je bila teška čak 140 kilograma. Hodanje joj je predstavljalo problem, jer se zamarala i imala teškoća sa disanjem.

Problemi sa kilogramima se ovoj devojci nisu desili preko noći. Sa sedam godina povredila se na času gimnastike zbog čega je morala da prestane da se bavi sportom. Jedina uteha bila joj je hrana, a kilaža joj je rasla svakodnevno. Tada su deca u školi počela da je maltretiraju, piše Daily Mail.

“Govorili su mi grozne stvari. Odlazak u školu mi je bio pakao. Često sam se krila u toaletu”, priseća se Džesika. kako bi se osećala bolje, jela je sve što joj je palo pod ruku, a to je išlo toliko daleko da je čak i od roditelja krila šta jede.

Do 15. godine je već imala 90 kilograma, a dve godine nakon toga je bila teška 140 kilograma. Džesiki je čak i hodanje predstavljalo problem, jer se zamarala i imala teškoća sa disanjem. Doktori su joj rekli da ako nastavi sa ovakvim životom, umreće do 35. godine.

To je bila presudni momenat za Džesiku i odlučila je da smrša. Od početnih 140 kilograma, koliko je imala na početku svog putovanja, došla je do 83 kilograma koliko ima danas. A smršala je na krajnje zanimljiv način – na svom Instagram profilu svakoga dana postavljala je fotografije jela koje je spremala očekujući od svojih pratilaca da joj kažu koliko je zdrav obrok.

“Kao i većina žena, probala sam mnogo dijeta i nijedna nije funkcionisala. Mislila sam da sam osuđena da budem gojazna celog života. Ali kada sam počela sa brojim kalorije preko aplikacije na telefonu i da postavljam fotografije svojih obroka na društvene mreže, iznenadila sam se koliko sam komentara dobila”, priča Džesika.

Počela je da beleži napredak redovnim fotografisanjem svog tela i te fotografije je postavljala na Instagram. Na taj način je pratila promene ne svom telu, a komplimenti koje je svakodnevno dobijala od svojih pratilaca su joj bili podstrek da nastavi dalje.

“Kada god bih bila u iskušenju da pojedem nešto slatko, na primer, čokoladni keks, pogledala bih te komentare i fototografije. To me je motivisalo da nastavim sa dijetom. Da sam odustala, ne bih izneverila samo sebe, već i svoje pratioce”, objasnila je Džesika.

Nadlanu / izvor: dailymail

Foto: instagram prt scr / jess semmens

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.