SA TELEFONOM U SMRT: Udario ga voz dok je pravio selfi

Mladića Igora Kemetera (22) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice usmrtio je voz na pružnom prelazu Laćarak - Sremska Mitrovica dok je pokušavao da uslika “selfi” mobilnim telefonom. Kako su za “Novosti” ispričali njegovi prijatelji, Igor je inspiraciju za ovu suludu ideju dobio gledajući film “Lajanje na zvezde”.

(old_image)


"On je bio fasciniran scenom u kojoj glumac Nikola Đuričko trči ispred voza", kaže jedan od Igorovih drugara.
"Poslednjih dana stalno nam je pričao kako će on to isto da uradi, ali mi to nismo shvatali ozbiljno."

Da svoju maštu pretoči u delo, Kemeter je pokušao u ponedeljak oko 17 časova. Na pružnom prelazu kod Laćarka, u trenutku kad se u daljini pojavio voz, on je stao na prugu i počeo da trči. Sve vreme je ispred sebe držao telefon s uključenom kamerom i snimao kompoziciju koja mu se približavala s leđa.

Mašinovođa je nakon nesreće ispričao policiji da je video mladića kako trči po pruzi. Odmah je počeo da ga upozorava sirenom, ali Igor nije reagovao, već je nastavio da trči.

"Trenutak udarca je bio jeziv. Voz je odbacio mladića dvadesetak metara od šina", priseća se jedan od očevidaca nesreće.

Igor je sahranjen juče na seoskom groblju u Laćarku kod Sremske Mitrovice. Otac, majka i brat, u prisustvu rodbine i prijatelja, ispratili su Igora na večni počinak. Majka Željka nije mogla da zaustavi jecaje.

"Imaju još jednog dvanaestogodišnjeg sina Acu. Igor je uvek bio živahan, voleo je stalno nešto da eksperimentiše. Nije bio svestan da to može da ga dovede u opasnost.", priča Dušanka, komšinica porodice Kemeter.

U Ulicu Branka Radičevića u Laćarku, u sredu tokom dana, dolazili su prijatelji i rodbina, da reči utehe pruže porodici nastradalog mladića. Inače, kako meštani kažu, oni ne pamte da se tragedija poput ove desila u njihovom mestu.

Nadlanu / izvor: Novosti.rs

Pogledajte još