DVA UDESA NA AUTOPUTU Stradao bugarski državljanin, trudnica povređena u lančanom sudaru

Jedna osoba je poginula, a dve osobe su povređene, od kojih jedna teško, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 05.10 časova na autoputu na delu od aerodroma ka centru Beograda, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Ona je rekla da su sve tri osobe bugarski državljani i da je poginuo muškarac star oko 60 godina, koji je ispao iz vozila i konstatovana je njegova smrt.

Teško je povređen mladić star oko 21 godinu, koji je zadobio otvoreni prelom desne potkolenice, zatvoreni prelom desne podlaktice i istegnuće vrata, a prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, istakla je Macura.

Muškarac star oko 45 godina zadobio je povredu grudnog koša, razderotinu slabinskog dela leđa i posekotinu na glavi, a prevezen je u Urgentni centar, kazala je portparol Hitne pomoći.

Kako je prenela RTS, saobraćajna nesreća se dogodila na autoputu Šid - Beograd u smeru ka gradu, kada je automobil udario u zaštitnu ogradu i prevrnuo se.

Saobraćaj je usporen zbog stvaranja duge kolone, dok je u toku uviđaj i na licu mesta su vatrogasci.

Macura je dodala da se sinoć oko 20 sati na Zrenjaninskom putu kod skretanja za Kovilovo dogodio saobraćajni udes u kojem su povređene dve osobe.

Ženska osoba stara oko 29 godina, trudnica, zadobila je povredu glave, a muškarac star oko 31 godinu imao je povrede glave i kolena, rekla je Macura i dodala da su oboje prevezeni u Urgentni centar.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 115 intervencija od kojih 18 na javnim mestima, a lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, navela je Macura.

Za protekla 24 sata Hitna pomoć je u Beogradu obavila 250 intervencija od kojih 64 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala srčanim bolesnicima da se posebno čuvaju kada je hladno vreme i promena u temperaturi vazduha - rano ujutro i rano uveče.

Na autoputu, posle karting staze, u blizini pumpe "Zmaj", došlo je do lančanog sudara.

Kako saznajemo, na autoputu iz pravca aerodroma "Nikola Tesla" došlo je do lančanog sudara, u kome je lakše povređena trudnica.

Trudnica je sa lakšim povredama prebačena na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.

Saobraćaj je usporen zbog stvaranja duge kolone.

Blic/Nadlanu

Pogledajte još