Zašto se muškarcima spava nakon seksa - ovo su tri dobra objašnjenja!

Muškarci posle vođenja ljubavi najslađe odremaju. Za to postoji nekoliko razloga, a nijedan ne znači da je vaša veza pod znakom pitanja ili da mu vi ne odgovarate.

TRANSFORMACIJA TELA

- Hemija u muškom organizmu se posle orgazma menja - tvrdi David Mekenzi, seksualni terapeut. Prolaktin je oslobođen, pa se on oseća umorno. S druge strane, žene ne dožive orgazam uvek u toku vođenja ljubavi i zato imaju još snage za priče, analize... - Napor za vreme seksa navodi mišiće da proizvode glikogen. Muškarcima se zbog ove biološke reakcije spava. Oni imaju više mišića od žena, pa su umorniji.

RAZLIČITI DOŽIVLJAJI

Tantrički seks je fokusiran na prosvetljenje, duhovni smisao seksa. Spajanje dva tela je uzvišeni čin, koji povećava svest prenosom energije. Seks i orgazam su vrhunac su duhovne svesti i predstavljaju ujedinjenje muške i ženske energije. Stručnjaci kažu da muški orgazam izaziva gubitak energije. Nasuprot tome, ženski orgazam je interna eksplozija energije i pošto su im iskustva različita, ona je u stanju da se mazi satima.

JEDNOSTAVNO: NIJE MU DO RAZGOVORA

- Žene vole da rezimiraju doživljaje i žele da pričaju posle seksa. Komunikacija je lakša i prirodno je svojstvena pripadnicama lepšeg pola. Ako je muškarac i inače zatvoren tip, biće mu još teže da razgovara dok leži na leđima u krevetu.

nadlanu / izvor: portaloko

Pogledajte još