Koštunica: Vlada nastavlja da sprovodi narodne zapovesti

BEOGRAD, 17. januara 2007. (Beta) - Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da će "narodne zapovesti" biti okosnica programa vlade koju će, ako dobije poverenje građana, posle izbora obrazovati koalicija njegove Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije.

"Danas iz prestonog Beograda upućujemo jasnu i snažnu poruku: veruj narodu ako hoćeš da narod veruje tebi - to je naše osnovno geslo", rekao je Koštunica na završnoj predizbornoj konvenciji "narodnjačke koalicije" u Beogradskoj areni.

"Mi se ne bojimo narodnog suda, mi poštujemo sud i volju naroda. Mi se klanjamo pred tom voljom kada je zadovoljan i kada kliče, ali je poštujemo i kada gunđa i kada je ljut. Niko ne zna bolje od naroda", rekao je Koštunica.

Prema njegovim rečima, vlada na čijem je on čelu u protekle tri godine pokazala je da Srbija može u svet, a da pritom ne izgubi samosvojnost.

"Mi smo izveli Srbiju na njen put, vratili je u svet, ponovo joj vratili prijatelje, stekli nove saveznike i pritom smo čuvali obraz i svoja svojstva, i bićemo svoji i kada budemo u Evropi", rekao je Koštunica.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji je govorio pre Koštunice, i premijera na binu pozvao kličući: "Vojo Srbine", istakao je da nijedna stranka u predizbornoj kampanji osim narodnjačke koalicije nije predstavila ubedljiv program.

Ilić je ismejao predizbornu kampanju predsednika Srbije i lidera Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića, posebno način na koji komunicira sa seljacima: "Tadić kaže da treba promeniti genetski materijal naših svinja. On želi da od naših svinja napravi pudlice, valjda zato što Boža Đelić voli pudlice", rekao je Ilić, koji je od svih političkih suparnika neposredno kritikovao jedino DS.

Kandidata DS za premijera Božidara Đelića Ilić je nazvao "svađalicom Božom Derikožom", ocenivši da on nije sposoban da ujedini bilo koga i da zato nema potencijal da postane premijer.

"Mi imamo čoveka na čelu vlade koga svi uvažavamo i poštujemo, koji nas je ujedinio i složio. Videli ste pre neki dan na proslavi Nove godine (po starom, Julijanskom kalendaru) kako je udružio pop-pevače i rok pevače i svi su bili zadovoljni, i svi su pevali", rekao je Ilić.

"Moramo biti jedno i svi pod srpski barjak, svi moramo biti jedno i glasati za našeg vođu", rekao je Ilić.

Predsednica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, Sanda Rašković Ivić, koju su na binu dopratili muškarci u narodnoj nošnji Srba iz Dalmacije, pozvala je "Krajišnike" da glasaju za narodnjačku koaliciju.

Na skupu su govorili ministri Aleksandar Popović, Milan Parivodić i Dragan Jočić, savetnik premijera Vladeta Janković, funkcioner NS Dubravka Filipovski i akademik Matija Bećković.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.