U autobusu Vrnjačka Banja- Pariz otkrivena velika količina steroida

0

Carinici su danas na graničnom prelazu Kelebija sprečili pokušaj krijumčarenja iz Srbije više od 7.000 raznih anaboličkih steroida u tabletama, skoro 400 u bočicama i manju količinu u ampulama, saopštila je Uprava carina.

Carinici Odeljenja za subijanje krijumčarenje su procenili da autobus, koji saobraća na redovnoj liniji Vrnjačka Banja-Pariz, posle rutinske kontrole treba pregledati i skenerom.

Na snimku su primetili određene nepravilnosti u prednjem delu autobusa gde se nalazi frižider. Ispod limene ploče, koja se nalazi na dnu frižidera, otkrili su više od 7.000 tableta anaboličkih steroida, među kojima najviše “clenbuterol”, “dianabol”, “clomphene”, “anavar”, “stamazol”, “deca” i drugi.

U saopštenju se navodi da je najviše bilo “clenbuterola”, koji se inače koristi u medicini kao lek za astmu, a koriste ga u bodi-bildingu zbog odličnih efekata koje daje u skidanju masnih naslaga.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a sva otkrivena nedozvoljena sredstva su privremeno zadržana, dodaje se u saopštenju.

Nadlanu / izvor: blic

Foto: Nadlanu Arhiva / yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.