Časna sestra ubola dečaka u ruku da mu dočara Hristove patnje

Sestra ne priznaje krivicu i kaže da se dečak sam ubo, a da je ona samo pozvala učenike da osete Hristovu bol.

Sestra Ludovita (30) držala je čas veronauke u školi u Kisuckom Novom Mestu u Slovačkoj kada je pred razred izvela učenika Adama Celka (7). Iz torbe je izvadila iglu i zabila je u dečakovu ruku pred celim odeljenjem. Tom prilikom mu je rekla da je tako patio Isus i da će tako patiti i on ako ne bude bio dobar.

- Kada je Adam došao kući, imao je ranu na ruci. Pitala sam ga šta se desilo i šokirala se kad mi je ispričao šta je časna sestra uradila. Ne znam kako je to moglo da joj padne na pamet. A pošto se Uskrs približavao, zabrinula sam se da ne uradi nešto još luđe – da razapne nekog od njih i zakuca ih za krst – kaže Helena, dečakova majka.

U školi u kojoj se zbio ovaj nemili događaj kažu da ne podržavaju ovakve metode podučavanja.

- Kada sam stupio u kontakt sa časnom sestrom, rekla mi je da je deci predavala o Isusu Hristu i ličnom grehu. Objasnila mi je da su deca bila pozvana da svojevoljno osete blag bol kako bi bili sposobni za empatiju. Kako kaže, ona je pozvala đake da se ubodu, ali ih nije prisiljavala na to. Ona tvrdi da nije ubola dečaka, nego da je on to uradio sam. Ali štagod da se desilo, takvo ponašanje nije prikldno i neće se tolerisati u ovoj školi – izjavio je jedan od radnika u školi.

Sestra tokom čijeg časa je došlo do ovog incidenta neće više raditi u školi, a lokalni sveštenik se zarekao da će detaljno da ispita ovaj slučaj

Nadlanu / izvor: blic

Pogledajte još