POPLAVA NA NOVOM BEOGRADU: Pukla cev kod Novog Merkatora

Radnici "Vodovoda" hitno su izašli na teren i popravljaju kvar, a očekuje se da svi stanari do 23 sata dobiju vodu.

Putnici koji su danas prolazili ulicom Omladinskih brigada svedočili su prizoru koji se u Begradu ne viđa svaki dan. Društvenim mrežama kruže fotografije reke koja teče ulicom, a snimljene su u delu od opštine Novi Beograd ka autoputu.

Prva fotografija sa lica mesta je postavljena na tviter sa šaljivim potpisom: Pukla cev, poplavljeno, eto ga Beograd na vodi".

Ljubica Konjević iz "Vodovoda" kaže za "Blic" da je ulična vodovodna cev velikog prečnika pukla danas oko14.30 sati u Ulici omladinskih brigada, preko puta crkve, i da su njihove ekipe odmah po prijavi izašle na teren.

- Cev prečnika 400mm pukla je danas i izazvala havariju u Ulici omladinskih brigada. Očekuje se da do 23 sata kvar bude saniran i voda puštena u sistem - kaže Ljubica Konjević.

IZVLAČILI AUTO IZ RUPE - Bilo je strašno, voda je tekla svuda okolo. Jedan automobil je pauk morao da izvlači iz rupe - priča stanar obližnje zgrade Vojin Spasojević. U nekoliko automobila koji su bili u tom trenutku na parkingu ušla je voda, a njihovim vlasnicima poručeno je da podnesu zahtev “Vodovodu” u Ulici kneza Miloša 27, gde će komisija odlučivati na osnovu dokumentacije da li je šteta nastala njihovom krivicom.

Vode na ulici više nema, javljaju naši reporteri, ali je ulica i dalje blatnjava, a radnici "Vodovoda" moraju da dodatno bagerima raskopaju prostor oko cevi da bi mogli da priđu kvaru.

- Cev je pukla zbog starosti, a zbog velike količine vode došlo je do ispiranja peska i šljunka ispod, pa se otvorila rupa na betoniranom parkingu. Zatvorili smo vodu da bismo mogli da otklonimo kvar, ali su stanari u međuvremenu dobili vodu - ispričao je Dušan Gnjidić, šef vodovodne mreže "Beograd III" iz BVK.

On dodaje da je u toku zamena cevi. Popravka havarije, kako navode u "Vodovodu", trebalo bi da bude završena do večeras u 23 sata.

Pogledajte još