Noć u BG: Četiri osobe povređene u udesima

0

Tokom noći i jutra u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima su četiri osobe povređene od kojih dve teže, izjavila je portparolka Hitne pomoći.

Muškarac star oko 63 godine teže je povređen kao pešak oko 21.15 časova na uglu ulica Maksima Gorkog i Južnog bulevara, rekla je Nada Macura.

On je zadobio povredu glave i sa bolom u slabinskom delu kičme i pod sumnjom da ima prelom desnog kuka prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star oko 31 godinu teže je povređen u udesu oko 19 časova u Vojvođanskoj ulici na Novom Beogradu, kazala je Macura.

On je zadobio povredu glave i istegnuće vrata, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je portparol Hitne pomoći.

Dve osobe su povređene u udesu jutros oko 04.10 časova na uglu Gornjogradske i Miće Radaković, navela je Macura.

Muškarac star 60 godina zadobio je povredu grudnog koša, a mladić star 23 godine povredu glave i razderotinu na čelu, rekla je Macura i dodala da su obojica prevezeni u KBC Zemun.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 106 intervencija od kojih 16 na javnim mestima, a za protekla 24 časa 262 intervencije od kojih 60 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, srčani i cerebrovaskularni bolesnici i osobe sa hipertenzijom, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala oprez u saobraćaju, provetravanje prostorija, uzimanje doručka, vitamina, voća i povrća, a astmatičarima i srčanim bolesnicima umerenu fizičku aktivnost.

Nadlanu / izvor: B92

Foto: arhiva Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.