Noć u BG: Četiri osobe povređene u udesima

Muškarac star oko 63 godine teže je povređen kao pešak oko 21.15 časova na uglu ulica Maksima Gorkog i Južnog bulevara, rekla je Nada Macura.

On je zadobio povredu glave i sa bolom u slabinskom delu kičme i pod sumnjom da ima prelom desnog kuka prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star oko 31 godinu teže je povređen u udesu oko 19 časova u Vojvođanskoj ulici na Novom Beogradu, kazala je Macura.

On je zadobio povredu glave i istegnuće vrata, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je portparol Hitne pomoći.

Dve osobe su povređene u udesu jutros oko 04.10 časova na uglu Gornjogradske i Miće Radaković, navela je Macura.

Muškarac star 60 godina zadobio je povredu grudnog koša, a mladić star 23 godine povredu glave i razderotinu na čelu, rekla je Macura i dodala da su obojica prevezeni u KBC Zemun.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 106 intervencija od kojih 16 na javnim mestima, a za protekla 24 časa 262 intervencije od kojih 60 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, srčani i cerebrovaskularni bolesnici i osobe sa hipertenzijom, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala oprez u saobraćaju, provetravanje prostorija, uzimanje doručka, vitamina, voća i povrća, a astmatičarima i srčanim bolesnicima umerenu fizičku aktivnost.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još