Za utorak, 20. oktobar 2009.

BEOGRAD, 20. oktobra 2009. (Beta) - Beogradski dnevnici najviše prostora na naslovnim stranama posvetili su današnjoj poseti predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva Srbiji.

ALO - O poseti predsednika Rusije Beogradu, u tekstu "Mlađa eskivirao Medvedeva". List na naslovnoj strani piše "Rusi kupuju Crvenu zvezdu". O incidentu u jednom beogradskom noćnom klubu "Marinci pretučeni zbog devojke".

BLIC - "Rusija preko Srbije širi uticaj u regionu", o poseti predsednika Dmitrija Medvedeva. "Dodik odbio paket mera SAD i EU", list prenosi reagovanje premijera Republike Srpske Milorada Dodika na predlog o ukidanju predsedništva. "Osumnjičeni za šverc kokaina uhapšen u Šarićevom klubu", o saslušanju osoba iz Crne Gore zbog sverca 2,1 tone droge.

VEČERNJE NOVOSTI - "Rusi nose kredite i poslove", o današnjoj poseti ruskog predsednika. "Srbija ne mora više da brine", za list govori potpredsednik Evropske komisije Žak Baro. O međunarodnoj akciji sprečavanja šverca droge "Kokain plovi okeanom". List piše i ko sve u Srbiji ostaje bez posla, u tekstu "Ko je višak na lokalu".

GLAS JAVNOSTI - "Poseta za budućnost", o dolasku predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva u Beograd. U tekstu "Skupo ih koštalo hiljadu evra", list piše da G17 plus nije dostigla cenzus na lokalnim izborima u Vrbasu.

DANAS - "Rusija cementira svoje temelje u Srbiji", list piše o današnjoj poseti Dmitrija Medvedeva. "Pomera se granica za penzionisanje žena", o tome da Vlada Srbije ubrzano priprema predlog reforme penzionog sistema pred dolazak misije Međunarodnog monetarnog fonda.

KURIR - List piše da će Demokratska stranka prestati da sarađuje sa G17 plus u Vojvodini, pod naslovom "DS bolji bez G17".

POLITIKA - O poseti ruskog predsednika ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić kaže "Potvrda ruske podrške za Kosovo". Pod naslovom "Bez posla ostaje 5.500 opštinskih činovnika", o planovima za smanjenje broja zaposlenih u državnoj upravi.

PRES - "Američke marince prebili u Beogradu", list piše da su nepoznati napadači u noćnom klubu u Beogradu istukli dvojicu marinaca koji rade u Ambasadi SAD. "Privet Dmitri!" - piše list na ruskom (Zdravo Dmitrij!) uoči dolaska ruskog poredsednika u Beograd. "Poginula tri rođena brata", o tragediji na Ibarskoj magistrali.

PRIVREDNI PREGLED - "Istorijska poseta Dmitrija Medvedeva Srbiji", o poseti šefa ruske države, a na istu temu i naslov "Rusi pozvali srpske firme na ZOI".

Pogledajte još