Patrijarh srpski Irinej se obratio Uskršnjom poslanicom: Evo šta je poručio

0

Patrijarh srpski Irinej naglasio je u Uskršnjoj poslanici da se mir "vrati svuda odakle je proteran" i vernicima poručio da čuvaju "svetinju hrišćanskog braka", kao osnovu zdrave porodice.

“Pomolimo se Gospodu Vaskrslome da se mir vrati svuda odakle je proteran, na prvom mestu u naša srca i u naše domove. Čuvajmo svetinju hrišćanskoga braka, jer je ona osnov uzvišene, zdrave i čestite hrišćanske porodice”, navodi se u Uskršnjoj poslanici koja je danas objavljena na sajtu Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Patrijarh je dodao da “danas, kao i oduvek, samoljublje i samoživost prete da unište značaj nesebične samožrtvene Hristove ljubavi, na čijem plamenu se greju sva bića i sva stvorenja”.

“Samo vera u čovekovu besmrtnost i večnu odgovornost za svoj život i dela sažiže svojim plamenom samoživost kao lažno načelo života, otkrivajući, da je u samožrtvenoj ljubavi prema Bogu i bližnjem, našem večnom bratu i sabratu, izlaz i spas iz svih čovekovih zabluda, mraka i bezizlaza”, navodi se u Poslanici koja se završava pozdravom “Hristos Vaskrse! Vaistinu Vaskrse!”.

Nadlanu / izvor: Kurir.rs

Foto: printscreeen youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.