Federer će osvajati još grend slem titula

HONGKONG, 20. oktobra 2009. (Beta-AP) - Bivši najbolji svetski teniser Pit Sampras rekao je da veruje da će Rodžer Federer do kraja karijere osvojiti još neki grend slem trofej, uprkos porazu u finalu ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD.

"Rodžer će osvojiti još nekoliko grend slem trofeja, ali možda neće biti toliko dominantan kao što je bio prethodnih godina", rekao je Sampras u telefonskoj izjavi novinarima u Hongkongu.

Federer je u finalu Ju Es opena, 14. septembra, posle pet setova izgubio od Argentinca Huana Martina Del Potra.

Švajcarac je ove godine osvojio prvu titulu na Rolan Garosu, a zatim je trijumfovao na Vimbldonu i tako oborio Samprasov rekord od 14 osvojenih grend slem titula.

Upitan da li je razočaran što je Federer nadmašio njegov rekord, Sampras je rekao da je očekivao pobedu Švajcarca u finalu Vimbldona ove godine.

"Mislim da smo svi znali šta će se dogoditi. Bilo je samo pitanje vremena kada će Federer oboriti moj rekord. Bio sam srećan što sam gledao finale između Federera i (Endija) Rodika", rekao je on.

Sampras je rekao i da očekuje da će Rafael Nadal ostati u samom vrhu svetskog tenisa, uprkos povredama.

"On će biti među dva ili tri najbolja svetska tenisera dokle god to bude želeo. On je zver, sjajan sportista i odličan igrač. Sigurno će proći kroz razne faze u igri, ali kada bude najpotrebnije videćete ga u završnici svakog turnira", smatra Sampras.

Sedmostruki šampion Vimbldona Sampras i osmostruki grend slem šampion Andre Agasi će 25. oktobra u Makau igrati egzibicioni meč.

Pogledajte još