Medvedev doputovao u Beograd

BEOGRAD, 20. oktobra 2009. (Beta) - Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev stigao je danas oko 11.30 časova u Palatu Srbija gde mu je priređen svečani doček, uz postrojenu počasnu gardu i intoniranje državnih himni Rusije i Srbije.

Ruskog predsednika je na platou ispred Palate Srbija dočekao predsednik Srbije Boris Tadić. U državnoj delegaciji Rusije su šef diplomatije Sergej Lavrov, ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu, ministar kulture Aleksandar Avdejev i dvojica pomoćnika predsednika Sergej Prihodko i Georgi Poltavčenko, kao i čelni ljudi više vodećih ruskih kompanija.

Sa srpske strane na dočeku su bili i premijer Srbije Mirko Cvetković, ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, ministar unutrašnjih poslova Ivica Đačić, ministar energetike Petar Škundrić, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Mere bezbednosti oko Palate Srbija podignute su na najviši stepen. Neposredno pre dolaska ruske delegacije zaustavljen je saobraćaj i zabranjeno kretanje pešaka u okolini zgrade. Helikopter nadleće zgradu a u blizni Palate nalaze se policajci na konjima.

Pogledajte još