Prevrtanje na Ugrinovačkom putu. porodica povređena

U tri odvojena saobraćajna udesa u Beogradu je tokom protekle noći povređeno osam osoba, koje su prevezene u Urgentni centar, izjavila je za Tanjug portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U nesreći na Ugrinovačkom putu je prilikom prevrtanja automobila povređena porodica, otac (36) koji je zadobio tupu povredu stomaka, majka stara 34, koja je sa tupom povredom glave, posekotinom desne slepoočnice, preloma kostiju nosa i krvarenja iz nosa, tupe povrede grudnog koša i desnog kuka, ali ipak u svesnom stanju prevezena na reanimaciju u Urgentnom centru, kao i dvogodišnji dečak sa istegnućem vrata.

Porodicu je na mestu nestreće zbrinula prva lekarska ekipa, dok je na istom mestu druga ekipa zbrinula mušku osobu staru 72 godine, koji je imao tupu povredu grudnog koša i prevezen je u Urgentni centar.

Sinoć u 21,46 sati na silasku sa Brankovog mosta, kod TC Ušće, prilikom kočenja autobusa povređena su tri putnika, muškarac star 42 godine, koji je zadobio tupu povredu nosa, ženska osoba (58) sa tupom povredom desne polovine grudnog koša i tupom povredom glave, kao i još jedna ženska osoba (49) sa tupom povredom glave, a svi su prevezeni u Urgentni centar u svesnom stanju.

Jutros u 4,17 sati je u Batajnici, u ulici majora Zorana Radosavljevića, u saobraćajnoj nesreći povređen vozač, ženska osoba stara 65 godina, koja je zadobila tupu povredu glave, donje vilice, stomaka, slabinskog dela leđa sa desne strane, kao i povredu levog ramena, a prevezena je u Urgentni centar u svesnom stanju.

Hitna pomoć je do šest sati jutros intervenisala ukupno 126 puta, od čega 27 puta na javnom mestu.

Prevladavali su slučajevi hipertenzije, bola u grudima i bronhijalne astme, a bilo je dosta alkoholisanih i tučnjava, rekla je portparol Hitne službe.

Nadlanu / izvor: novosti

Pogledajte još